GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η τέχνη του Βυζαντίου «ταξιδεύει» στο Σικάγο

Με μεγάλη προσέλευση του κοινού πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο (27/9) στο Art Institute του Σικάγο, τα επίσημα εγκαίνια της ...


Με μεγάλη προσέλευση του κοινού πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο (27/9) στο Art Institute του Σικάγο, τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης «Ουρανός και Γη. Η τέχνη του Βυζαντίου από Ελληνικές Συλλογές» («Heaven and Earth, Art of Byzantium from Greek Collections»).
Διοργανώνονται στις ΗΠΑ, από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Μουσείο Μπενάκη, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, την έκθεση επισκέφθηκαν 2719 άτομα, την ίδια δε μέρα πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις από τις κυρίες Τζένυ Αλμπάνη και Αναστασία Δρανδάκη, στο αμφιθέατρο Fulerton Hall του Μουσείου.
H έκθεση περιλαμβάνει 63 αντιπροσωπευτικά έργα και ευσύνοπτα συνοδευτικά κείμενα και παρέχει στον επισκέπτη μία εξαιρετική εικόνα του Βυζαντινού Πολιτισμού.
Το Art Institute είναι ο τρίτος και τελευταίος σταθμός της συγκεκριμένης έκθεσης, μετά την Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσινγκτον (Οκτώβριος – Μάρτιος 2014) και τη Βίλα Γκετύ (Getty) του J. Paul Getty Museum στο Μαλιμπού του Λος Άντζελες (Απρίλιος – Αύγουστος 2014).
Η έκθεση στο Art Institute θα διαρκέσει έως τις 15 Φεβρουαρίου 2015.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση