GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εύσημα από τον Σαμαρά στον Βενιζέλο για τα υποβρύχια. Ο Αβραμόπουλος δεν το άντεξε...

Παρουσία του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε σήμερα η καθέλκυση του υποβρυχίου "Πιπίνος". Πρόκειται για το πρώτο από τα τρία υποβ...

Παρουσία του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε σήμερα η καθέλκυση του υποβρυχίου "Πιπίνος". Πρόκειται για το πρώτο από τα τρία υποβρύχια τύπου P-214 που κατασκευάζει το Πολεμικό Ναυτικό στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Το «Πιπίνος» πριν ενταχθεί στην ενεργό δράση θα περάσει θαλάσσιες δοκιμές αλλά και δοκιμές εν όρμω. Το Ναυτικό ευελπιστεί ότι αυτές θα ολοκληρωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα 8 ως 10 μηνών.
Στην τελετή καθέλκυσης και ονοματοδοσίας του υποβρυχίου «Πιπίνος», στις εγκαταστάσεις των ΕΝΑΕ, στο Σκαραμαγκά αναμένεται έδωσαν το παρών ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στον χαιρετισμό του ο κ. Σαμαράς απέδωσε τα εύσημα στον Ευάγγελο Βενιζέλο τονίζοντας τα εξής:
"Προηγήθηκε το υπερσύγχρονο υποβρύχιο «Παπανικολής» στο πρότυπο του οποίου και στην τεχνογνωσία του οποίου κατασκευάστηκαν και τα επόμενα. Και οφείλω να θυμίσω εδώ, ότι όλα αυτά τα υποβρύχια περιήλθαν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου την εποχή που ο σημερινός Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος, ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας και με ένα δικό του νόμο που τότε εισηγήθηκε, ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων. Τα χρήματα που είχε πληρώσει ο Ελληνικός λαός, απέκτησαν έτσι αντίκρισμα. Και σήμερα ο Ελληνικός λαός βλέπει μπροστά του το αποτέλεσμα των θυσιών του. Μοιραζόμαστε μαζί του, λοιπόν, σε ατμόσφαιρα υπερηφάνειας, σε ατμόσφαιρα ικανοποίησης την εξαιρετική αυτή εξέλιξη. Όμως, κυρίως, το αποτέλεσμα. Σήμερα η Ελλάδα στέλνει προς κάθε κατεύθυνση ένα μήνυμα ισχύος. Και η οικονομία μας στέλνει το δικό της αναπτυξιακό μήνυμα, αφού η κατασκευή αυτού του υπερσύγχρονου οπλικού συστήματος έγινε σε ελληνικά ναυπηγεία και από ελληνικά χέρια. Ναυπηγεία τα οποία είναι πλούτος και αναπτυξιακά όπλα για την Ελλάδα και τα οποία είναι στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μας για την στρατηγική ανάπτυξη της χώρας...".

Αντίθετα ο κ. Αβραμόπουλος όχι μόνο δεν είπε κουβέντα για τον κ. Βενιζέλο αλλά θέλησε να καρπωθεί ο ίδιος τη λύση του προβλήματος αφήνοντας αιχμές για το παρελθόν:
"Πριν από ενάμισι χρόνο περίπου, εμπιστευθήκατε και στηρίξατε την πρόταση που σας υπέβαλα για την τελική επίλυση ενός πολύπλοκου, αλλά ιδιαίτερα σημαντικού από άποψη εθνικής άμυνας και οικονομίας ζητήματος. Ενός ζητήματος το οποίο για περισσότερο από δέκα χρόνια, απασχολούσε, όχι μονάχα τις ηγεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και τις Κυβερνήσεις, το Κοινοβούλιο, τη Δικαιοσύνη και βεβαίως την κοινή γνώμη" είπε και μίλησε γενικά ότι "ο όλος χειρισμός της υπόθεσης των Υ/Β, αναδεικνύει το πόσο σημαντική για τη χώρα είναι η πολιτική συνεννόηση για τα εθνικά θέματα, όπως η άμυνα. Πόσο σημαντικός είναι ο σωστός σχεδιασμός, η μεθοδικότητα, η αλήθεια και η ειλικρίνεια..."

5 σχόλια

  1. Ο κανόνας της πλειοψηφίας ισχύει μόνο αν παίρνεις υπόψη σου τα ατομικά δικαιώματα... Γιατί δεν μπορείς να βάλεις πέντε λύκους και ένα πρόβατο να ψηφίσουν τι θα φάνε για δείπνο...

    Larry Flynt, 1942-, Αμερικανός εκδότης του περιοδικού Hustler
    -----------------------------------
    ξυπνάτε ρε ο ΒΟΡΙΔΗΣ θα είναι στην θέση του Σαμαρά για τον ΨΟΦΟ εμπιστοσύνης..

    Η ΕΠΕΝ είναι εδώ ...ΖΑΝ ΚΟΕΝ δεν θα ευχαριστηθώ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ αν δω φασίστες να κυνηγάνε Εβραίους ..ΠΆΛΙ θα υπάρξουν ΕΛΛΗΝΕΣ να τους Σταματήσουν..ρώτα τον Σαμπυ Μιωνη όταν οι αφοι ΒΟΡΙΔΗ τον κυνηγούσαν στο κολέγιο Αθηνών...και θέλει να κόψη το ΕΚΑΣ σε ανάπηρους άνω του 80%..Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του.

    Ελληνική παροιμία


    Μπούτζουκας Θεόδωρος Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένας πανάρχαιος κανόνας της ηθικής και της πολιτικής είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να εξωθείς τον εχθρό σου στην απελπισία.

    Joseph De Maistre, 1753-1821, Γαλλοϊταλός διπλωμάτης & φιλόσοφος

    Μπούτζουκας Θεόδωρος Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχουν νύχτες που οι λύκοι είναι σιωπηλοί και μόνο το φεγγάρι ουρλιάζει.

    Όταν είναι κανείς μέσα στα σκατά μέχρι το λαιμό, δεν του μένει τίποτε άλλο παρά να ...................ΤΟ ΞΈΡΕΤΕ ΈΤΣΙ ....ΆΝΤΕ ΚΆΝΤΕ ΤΟ

    Μπούτζουκας Θεόδωρος Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η σταθερότητα ΣΑΣ στις αποφάσεις είναι απλό δείγμα βλακείας. Δείχνει ανικανότητα να σκεφθείτε το ίδιο πράγμα δυο φορές....

    Πτώση της ανεργίας ΛΈΝΕ οι βλάκες όταν έχουν φύγει από τους κατάλογους ανέργων 100.000 χιλιάδες Ελληνες στο εξωτερικό..

    ΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΆΝΕ !!! ΤΙ Δημοσιογραφία ΓΊΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ;..ΌΛΟΙ ΑΓΝΟΟΎΝ την αλήθεια !!!

    Μπούτζουκας Θεόδωρος Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Σαμαράς έδωσε Συγχαρητήρια στον Βενιζέλο και για τα Γερμανικά υποβρύχια που αγόρασε και γέρνουν?
    Μιλάμε για το απόλυτο ξέπλυμα ανηθικότητας!!
    Φώφη, τι κάνεις εκεί δίπλα, δε σέβεσαι τα κοκαλάκια του πατέρα σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση