GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,3% βλέπει για φέτος το Ιταλικό Ινστιτούτο Στατιστικής

Μείωση της τάξης του 0,3% σε ό, τι αφορά το φετινό ΑΕΠ της Ιταλίας, προβλέπει το Στατιστικό Ινστιτούτο της χώρας Istat, ενώ στον αντ...


Μείωση της τάξης του 0,3% σε ό, τι αφορά το φετινό ΑΕΠ της Ιταλίας, προβλέπει το Στατιστικό Ινστιτούτο της χώρας Istat, ενώ στον αντίποδα για το 2015 προβλέπει αύξηση κατά 0,5% και το 2016 κατά 1%.
Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις των μέτρων που έχει υιοθετήσει ως τώρα η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι για την τόνωση της οικονομίας, το Istat προσθέτει ότι «φέτος οι επιπτώσεις θα είναι μόνον εν μέρει θετικές», ενώ για την επόμενη διετία αναμένεται να είναι ουσιαστικά μηδενικές. Κάτι που οφείλεται στο ότι η φορολογική ελάφρυνση ύψους €80 μηνιαίως, την οποία ενέκρινε η κυβέρνηση υπέρ των υπαλλήλων με ετήσιο εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ μεικτά, θα εκμηδενιστεί από την αύξηση του ΦΠΑ.
Πάντως το Istat αναμένει μια ελαφρά τόνωση της συνολικής καταναλωτικής δαπάνης από μέρους των ιταλικών νοικοκυριών φέτος, κατά 0,3%.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση