GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αθανάσιος Γκανάς για τον σεισμό στον Ευβοϊκό: Δεν ξύπνησε το ρήγμα της Αταλάντης

Συντρέχει λόγος ανησυχίας, μετά τον διπλό σεισμό των 5,1 Ρίχτερ; Δεκάδες μετασεισμοί στον Ευβοϊκό Κόλπο. Ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυνα...

Συντρέχει λόγος ανησυχίας, μετά τον διπλό σεισμό των 5,1 Ρίχτερ; Δεκάδες μετασεισμοί στον Ευβοϊκό Κόλπο. Ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Δρ Αθανάσιος Γκάνας, απαντά...

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο διπλός σεισμός τα ξημερώματα της Τρίτης, θεωρείται ισχυρός κι επιφανειακός, με το εστιακό του βάθος να εντοπίζεται στα 12 χιλιόμετρα. Μέχρι και αυτήν την ώρα συνεχίζονται οι μετασεισμοί στην περιοχή. Ως εκ τούτου, ο κ. Γκανάς εκτίμησε, ότι οι σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν με διαφορά 4 λεπτών η μία από την άλλη, ήταν ο κύριος σεισμός.

Ακόμη, όπως είπε, στην περιοχή παρατηρείται σεισμική δραστηριότητα τα τελευταία 2 με 3 χρόνια, με σεισμούς της τάξεως των 2,3 – 2,5 – 1,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

"Πρόκειται για μία συνηθισμένη σεισμική δραστηριότητα, με μικρά μεγέθη. Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έχει ένα ιδιαίτερα ενισχυμένο δίκτυο, που επιτρέπει τον εντοπισμό και αυτών των σεισμών, των μικρότερων των 2 Ρίχτερ".

Όπως τόνισε επίσης, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα πρόβλεψης σεισμών και όποια πρόβλεψη γίνεται από συναδέλφους του, είναι βραχυπρόθεσμη και αφορά σε βάθος χρόνου ωρών ή λίγων εβδομάδων.

Το μέγεθος των δυο σεισμών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ήταν 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εκδηλώθηκαν ο ένας από τον άλλο με χρονική απόκλιση μόλις 4 λεπτών. Στη 01:05 ο πρώτος και στη 01:09 τα ξημερώματα της Τρίτης ο δεύτερος.

Από τις δύο σεισμικές δονήσεις με επίκεντρο περιοχή 80 χιλιόμετρα βόρειο βορειοδυτικά της Αθήνας και 27 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα ή ζημιές. Πάντως, η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρέθηκε σε ετοιμότητα προκειμένου να παράσχει βοήθεια όπου κρινόταν αναγκαίο.
NEWS 247 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση