GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαμαράς: Συναίνεση για Πρόεδρο, ανασχηματισμός και εκλογές στο τέλος του 2015

Την ύστατη κίνηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και την αποφυγή των πρόωρων εκλογών έκανε πριν από λ...


Την ύστατη κίνηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και την αποφυγή των πρόωρων εκλογών έκανε πριν από λίγο, με διάγγελμα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πραγματοποιώντας άνοιγμα κυρίως στους ανεξάρτητους βουλευτές αλλά και σε μέρος των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ζήτησε να υπάρξει συναίνεση στην προεδρική εκλογή στο πρόσωπο του Σταύρου Δήμα, τονίζοντας ότι στη συνέχεια θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία για διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος και διεξαγωγή εκλογών στο τέλος του 2015. Πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και να μην οδηγηθεί τώρα η χώρα σε εκλογές διεμήνυσε, ο Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύοντας παράλληλα σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, σχετικά τις καταγγελίες περί απόπειρας χρηματισμού του Π.Χαϊκάλη.
Είναι εθνική υποχρέωση, πρώτα να τελειώσουμε τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και μετά θωρακισμένοι οικονομικά και πολιτικά, μπορούμε να βρουμε χρονοδιάγραμμα για εθνικές εκλογές, ακόμα και στο τέλος του 2015, τόνισε χαρακτηριστικά. «Δεν μπορούμε να φύγουμε από μια περίοδο αβεβαιότητας και να μπούμε σε μια άλλη. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό το όργιο φημών, που δηλητηριάζει τη Δημοκρατίας μας. Θυμίζω ότι ο κ. Τσίπρας ήδη δυο μήνες πριν, είχε πει ότι όποιος τολμήσει να ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα είναι εξαγορασμένος. Όμως οι βουλευτές δεν υποκύπτουν σε τέτοια εκστρατεία σπίλωσης. Ο φόβος και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν», είπε ο πρωθυπουργός.
Στη συνέχεια, ο Αντώνης Σαμαράς, έκανε έκκληση για συναίνεση: «Τους καλώ όλους να ακούσουν τη φωνή της συνείδησής τους, τη φωνή του εθνικού συμφέροντος και της κοινής λογικής. Τους καλώ σε συναίνεση για την εκλογή του Σταύρου Δήμα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πορεία της χώρας, για να διαπραγματευτούμε την επόμενη ημέρα, μετά από το τέλος του μνημονίου», για να τονίσει στη συνέχεια ότι προσδοκά στη στήριξη όλων των βουλευτών «για να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε τη συνταγματική αναθεώρηση, για να έχει η Ελλάδα το Σύνταγμα που χρειάζεται και να μην μπει σε περιπέτειες».
Όπως είπε ο πρωθυπουργός, μετά από την προεδρική εκλογή μπορεί να διευρυνθεί το κυβερνητικό σχήμα με «άλλα πρόσωπα που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, ώστε επόμενη φάση να μας βρει πιο ενωμένους». Τέλος, ο κ.Σαμαράς έθεσε ως προϋπόθεση την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, ώστε, μετά, να βρεθεί το κατάλληλο χρονοδιάγραμμα για εκλογές ακόμα και στο τέλος του 2015. «Αυτό λέει η φωνή της ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό. Αυτό είναι ένα σχέδιο συναίνεσης ώστε η επόμενη μέρα να βρει την πατρίδα μας ενωμένη και την οικονομία μας», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση