GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε απάτες σε βάρος τράπεζας

Η Οικονομική Αστυνομία εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που πραγματοποιούσε απάτες εκατομμυρίων σε βάρος τράπεζας. Παράλληλα, η Οικον...


Η Οικονομική Αστυνομία εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που πραγματοποιούσε απάτες εκατομμυρίων σε βάρος τράπεζας.

Παράλληλα, η Οικονομική Αστυνομία εντόπισε συνολικά 71 περιπτώσεις παράτυπων δανειοδοτήσεων, στην πλειονότητα των οποίων οι εκταμιεύσεις κατέληγαν στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ηγετικό ρόλο στην οργάνωση φαίνεται να είχε ο προϊστάμενος της υπηρεσίας χορήγησης στεγαστικών δανείων σε τραπεζικό υποκατάστημα επαρχιακής πόλης της Πελοποννήσου, ο οποίος σε συνεργασία με άλλα μέλη της οργάνωσης, εντόπιζαν πρόθυμους δανειολήπτες, κατά κύριο λόγο αλλοδαπούς υπηκόους και στη συνέχεια τους χορηγούσαν παράτυπα στεγαστικά δάνεια.

Αρχικά, οι εμπλεκόμενοι ενέκριναν τα δικαιολογητικά που προσκόμιζαν οι υποψήφιοι αγοραστές- δανειολήπτες, παραποιώντας και πλαστογραφώντας έγγραφα, όπου αυτό κρινόταν απαραίτητο. Στη συνέχεια, μέσω ενός στενού δικτύου συνεργασίας, το οποίο διαχειριζόταν ο τμηματάρχης του υποκαταστήματος, οι μηχανικοί, που ήταν μέλη της οργάνωσης έρχονταν σε συμφωνία με τους πωλητές των ακινήτων και υπερεκτιμούσαν την αξία τους, με αποτέλεσμα τα ακίνητα αυτά να πωλούνται ακόμη και σε τιμές τριπλάσιες από την πραγματική.

Τέλος, υπολογίζεται πως, από την παράνομη δράση της οργάνωσης, έχει προκληθεί ζημία ύψους 5.000.000 ευρώ σε βάρος του τραπεζικού ιδρύματος.

(Με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση