GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κριτική Αμβρόσιου για την υπόθεση Ρωμανού

Στην πολύκροτη υπόθεση Ρωμανού παρενέβη σήμερα ο λαλίστατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Με αφορμή τις διαστάσεις που έχ...



Στην πολύκροτη υπόθεση Ρωμανού παρενέβη σήμερα ο λαλίστατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.
Με αφορμή τις διαστάσεις που έχει λάβει το θέμα και εφαλτήριο τη σημερινή συνάντηση του πατέρα του με τον πρωθυπουργό ο Μητροπολίτης εκτιμά πως ο νεαρός απεργός πείνας "επιδιώκει την ακύρωση της καταδικαστικής ποινής με αιτιολογία την φοίτησή του σε κάποια ανώτερη Σχολή".

Συγκεριμένα αναφέρει:
"Με πόνο ψυχής καταγράφουμε εδώ μερικά απαράδεκτα φαινόμενα, τα οποία έχουν σχέση με την νεολαία μας. (...)Το δεύτερο είναι η απεργία ενός νέου ανθρώπου, φυλακισμένου και καταδικασμένου σε δεκαπέντε χρόνια φυλακής για εγκλήματα ληστείας κλπ., επειδή η Πολιτεία δεν του παραχωρεί άδεια πραγματοποιήσεως Σπουδών σε ΤΕΙ της Χώρας, όπου κατόπιν εξετάσεων επέτυχε, ο οποίος στην ουσία επιδιώκει την ακύρωση της καταδικαστικής ποινής με αιτιολογία την φοίτησή του σε κάποια ανώτερη Σχολή. Καθώς λέγεται, σήμερα ο Πρωθυπουργός θα δεχθή σε ακρόαση ....τον Πατέρα του κατάδικου αυτού νέου!"

Ενώ σε άλλο σημείο σχολιάζει:
"Από την άλλη πλευρά σε σημερινή πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού Σταθμού ακούσαμε τον Δικηγόρο του καταδικασμένου σε δεκαπενταετή φυλάκιση απεργού πείνας νέου να ισχυρίζεται, ότι ο νέος αυτός αξίζει της προστασίας του Κράτους και της συμπαθείας μας, μόνο καί μόνο επειδή σε κάποιο περιστατικό ληστείας, που διέπραξε, ΔΕΝ ΕΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ το όπλο καλάσνικωφ, που είχε μαζί του!"

Η συνάντηση
Στο μεταξύ άκαρπη απέβη συνάντηση σήμερα το πρωί μεταξύ του πατέρα του νέου και του πρωθυπουργού παρουσία και του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο πρωθυπουργός είπε στον πατέρα του Νίκου Ρωμανού: «Σαν γονιός συμμερίζομαι την αγωνία για την υγεία του παιδιού σας, όμως ως πρωθυπουργός που σέβεται τη διάκριση των εξουσιών δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να παρέμβω στη Δικαιοσύνη».

Στο αίτημα του πατέρα να δοθεί κάποια λύση, ο υπουργός Δικαιοσύνης τού ανέλυσε το νομικό πλαίσιο για υπόδικους και κατάδικους και τον νέο νόμο για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων και του εξήγησε ότι δεν έχει θεσμικά τη δυνατότητα να παρέμβει στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης. Ο κ. Ρωμανός δήλωσε ότι δεν βρέθηκε λύση, μέχρι στιγμής, στο πρόβλημα.

«Νομίζω ότι θα το ξανασυζητήσουν και εύχομαι να βρεθεί λύση. Ζητώ να γίνει δεκτό το αίτημα του παιδιού μου και από πλευράς ανθρώπινης, μιλάω σαν πατέρας, να δώσουν λύση στο πρόβλημα» ανέφερε, σημειώνοντας πως ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας ξέρει πού βρίσκεται το δίκιο. Σχετικά με την κατάσταση της υγείας τού γιου του είπε ότι είναι «σε πολύ κρίσιμη φάση και όσο περνούν ώρες και μέρες αυξάνονται οι πιθανότητες ενός θανάτου, με ό,τι συνεπάγεται αυτό, κατά κύριο λόγο για την κυβέρνηση». Δήλωσε επίσης ότι ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση