GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η καρδιά του ελληνικού πολιτισμού χτυπά στην Αργεντινή

Στο Μπουένος Άιρες θα χτυπάει για 72 ώρες η καρδιά του ελληνικού πολιτισμού, από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου, μια και εκεί θα διεξαχθ...


Στο Μπουένος Άιρες θα χτυπάει για 72 ώρες η καρδιά του ελληνικού πολιτισμού, από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου, μια και εκεί θα διεξαχθεί το 4ο Διεθνές Ελληνικό Συνέδριο «ΝΟΣΤΟΣ».
Το συνέδριο θα γίνει υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας στο Μπουένος Άιρες και του πανεπιστημίου Μπελγράνο, ενώ το συντονισμό έχει η μη κερδοσκοπική ελληνική πολιτιστική οργάνωση της Αργεντινής «ΝΟΣΤΟΣ».

Θέμα του; «Η σπουδαιότητα της ελληνικής σκέψης στις επιστήμες και τις τέχνες».
Στο συνέδριο θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 20 ομιλητές, καθηγητές, επιστήμονες και καλλιτέχνες της Αργεντινής.

Συμμετοχές υπάρχουν από την Ελλάδα, τον Καναδά, την Βραζιλία, τη Χιλή, τη Βενεζουέλα, την Αμερική και την Ισπανία.
Μεταξύ άλλων, θα αναπτυχθούν τα ζητήματα: “Γυναίκα και η μετανάστευση στον Καναδά”, “Καβάφης, η ελληνική ταυτότητα στη διασπορά”, “Το πνεύμα της Δημοκρατίας”, “Θερμοπύλες 2014. Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα”, “Μερικές σκέψεις για το ελληνικό χιούμορ”.

Επίσης: “Η Ελλάδα στην Αρχιτεκτονική της Λατινικής Αμερικής”, “Τα ευρήματα της Αμφίπολης. Βασιλικοί τάφοι;”, “Αφιέρωμα στον δρ. Γεώργιος Παπανικολάου” και “H ελληνική παιδεία στα αργεντίνικα σχολεία”.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση