GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκκληση να γυρίσει πίσω κάνει η αδελφή Βρετανού τζιχαντιστή

Ζητώντας του να αγνοήσει τις ποινές που θα του επιβληθούν, η αδελφή ενός Βρετανού τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους του ζητά να...



Ζητώντας του να αγνοήσει τις ποινές που θα του επιβληθούν, η αδελφή ενός Βρετανού τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους του ζητά να επιστρέψει στη Μεγάλη Βρετανία και τον παρακαλεί να εγκαταλείψει τους εξτρεμιστές.

Μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο ITV, η Κόνικα Νταρ, ζήτησε από τον αδελφό της, Σιντάρτα Νταρ, γνωστός και ως Αμπού Ρουμαισάχ, να γυρίσει στην οικογένειά του.

Η γυναίκα μίλησε δημόσια αφότου είδε μία φωτογραφία του αδελφού της στο Διαδίκτυο, στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος να κρατάει στο ένα χέρι τον νεογέννητο γιο του και στο άλλο ένα Καλάσνικοφ.

«Είμαι συντετριμμένη που έφυγε από τη χώρα ο αδελφός μου», δήλωσε η γυναίκα και συμπλήρωσε πως πριν προσηλυτιστεί από τους τρομοκράτες ήταν «καλός και γενναιόδωρος».
Κατηγόρησε τον κληρικό Ανζέμ Τσουντάρι για την «πλύση εγκεφάλου» που έκανε στον αδελφό της και τόνισε: «Λυπάμαι αν τον νομίζεις πρότυπό σου, αλλά δεν είναι».

Όσο για την ποινική δίωξη που θα υποστεί ο Ρουμαισάχ αν επιστρέψει στη Βρετανία, η αδελφή του είπε: «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ακόμα και αν φυλακιστεί θα είναι καλύτερα από εκεί που είναι τώρα και θέλω να το καταλάβει αυτό γιατί η αντίληψή του για την δίωξή του είναι διαστρεβλωμένη και λανθασμένη. Δεν είναι τόσο κακά τα πράγματα αν μιλήσει».

Ο άνδρας που είχε συλληφθεί, αλλά κατάφερε να εγκαταλείψει τη Βρετανία όταν του δόθηκε άδεια, είχε δηλώσει ότι είναι δικαίωμα όλων να ακολουθήσουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους.

«Θα ήθελα να ζω υπό το καθεστώς του Ισλαμικού Κράτους, θα ήθελα να ζω με τους νόμους της σαρίας και ελπίζω μία ημέρα η Βρετανία να ζει υπό τη σαρία. Πιστεύω ότι συμφέρει την κυβέρνηση να επιτρέψει στους πολίτες να μεταναστεύσουν σε μέρη που θέλουν να πάνε», είχε υποστηρίξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση