GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνέντευξη Σαμαρά: Η ευθύνη των εκλογών θα βαρύνει όσους δεν ψηφίσουν Πρόεδρο

Σε όσους βουλευτές δεν ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας ούτε στην τρίτη και τελική ψηφοφορία της Δευτέρας επέρριψε την ευθύνη των εκλογών...

Σε όσους βουλευτές δεν ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας ούτε στην τρίτη και τελική ψηφοφορία της Δευτέρας επέρριψε την ευθύνη των εκλογών ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη του στη ΝΕΡΙΤ.
Δήλωσε επίσης ότι ο ίδιος κάνει τα πάντα για να εκλεγεί Πρόεδρος και να αποφευχθούν εκλογές, τις οποίες δεν θέλει ο λαός και δε χρειάζεται η χώρα, προκειμένου να αποσείσει την κατηγορία πως στην πραγματικότητα επενδύει σε σενάρια αριστερής παρένθεσης.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε τελικά να πραγματοποιήσει την αναμενόμενη πολιτική παρέμβαση του στην τελική ευθεία πριν την προεδρική εκλογή ή τις πρόωρες κάλπες με συνέντευξη και όχι με νέο διάγγελμα.
Σε μία ύστατη προσπάθεια πολιτικής πίεσης προς τους βουλευτές δύο 24ώρα πριν την τελευταία ψηφοφορία, αλλά και για να αντικρούσει την επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης και τη νοσηρή ατμόσφαιρα καταγγελιών, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι "άρνηση εκλογής σημαίνει ότι όσοι το κάνουν συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου δηλαδή με τον πολιτικό εκβιασμό.
"Κανένας βουλευτής δε δικαιούται μετά να πει ότι δεν ήξερε. Θα είναι συνυπεύθυνος για την υπογραφή του με την ψήφο του και για τις συνέπειες που θα προκύψουν" και πρόσθεσε:
"Αν εκλέξουμε Πρόεδρο θα έχουμε σπρώξει τη χώρα έξω από την κρίση. Εάν όχι, η ευθύνη των εκλογών θα βαρύνει όσους δεν ψηφίσουν Πρόεδρο. Αλλά αυτή τη φορά το παρών θα έχει το ονοματεπώνυμο τους και θα τους θυμάται ο κόσμος και κυρίως η Ιστορία".

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε πολλές φορές ότι «ο κόσμος δεν θέλει πρόωρες εκλογές» και πως "εγώ έκανα και κάνω τα πάντα για να βγει Πρόεδρος και να αποφευχθούν πρόωρες εκλογές γιατί αυτό είναι το εθνικό συμφέρον και το δικό μου χρέος".
Είπε ότι "φτύσαμε αίμα για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια ξέρω τους θανάσιμους κινδύνους που περικλείουν τα ανόητα νταηλίκια που θα μας φέρουν σε σύγκρουση με τους εταίρους, όσοι τα επιδιώκουν είναι είτε ανόητοι είτε εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα".πικαλέστηκε επίσης εκ νέου την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της συνταγματικής αναθεώρησης και υποστήριξε ότι "ο λαός δε θέλει τώρα εκλογές γιατί με ένστικτο αυτοσυντήρησης καταλαβαίνει πως θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε παράλογη περιπέτεια".

8 σχόλια

  1. Είσαι τελειωμένος, αχρείος και πολύ μικρός σε ήθος και ανάστημα, αφού θα έπρεπε να είχες ήδη παραιτηθεί μετά το ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ "Σαμαράς-γκέητ" (υπόθεση Χαϊκάλη)!

    Αλλά δεν πειράζει, θα σε αποτελειώσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΕΤΗΔΕ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    ΕΝΦΙΑ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΑΝ.

    ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ !

    ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΩΗΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αέρα - αέρα να φύγει η χολέρα ( Αντωνάκης- Βαγγελάκης ).

    Ο κόσμος περιμένει να πάει στις κάλπες με τα εκκαθαριστικά φόρων εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας στο χέρι να σας μαυρίσει. Αρκετά μαυρίσατε τη ψυχή των Ελλήνων 4 χρόνια με μνημόνια, χαράτσια, ενώ εσείς τρώτε παντεσπάνι, με μισθούς 8000 ευρώ το μήνα. Ούτε ποτάμια, ούτε παραπόταμοι θα σας σώσουν.

    Ο κόσμος δανείζεται για να πληρώσει χρέη και φόρους, ενώ το Κράτος δίνει ψίχουλα. Ο κόσμος χρυσοπληρώνει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και περιμένει στις ουρές στα νοσοκομεία. Φτάνει πια. Τέλειωσαν τα ψωμιά σας. Σας δώσαμε ευκαιρία ( η τελευταία ) τον Ιούνιο του 2012 και προδώσατε την εμπιστοσύνη των Νεοδημοκρατικών και της μεσαίας τάξης.

    Με αξιοπρέπεια να παραδώσετε ομαλά την εξουσία, αυτό προστάζει το ήθος της φιλελεύθερης παράταξης. Οι Νεοδημοκράτες δεν ξεχνούν το 1993 που κρατήσατε τον Σημίτη για 8 χρόνια στις πλάτες του ελληνικού λαού, ούτε που κάνατε "μάγκα" και συγκυβερνήτη τον κ. Βενιζέλο του ΕΕΤΗΔΕ. Το ποσοστό της ΝΔ θα πέσει σε ιστορικά χαμηλά, όπως και αυτό του βενιζελοπασοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαντινάδα:

    Βάζουμε δάφνη στις φακές
    και δυόσμο στους κεφτέδες,
    σε Βενιζέλο-Σαμαρά
    βάζουμε χειροπέδες.

    Και του χρόνου λεύτεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Ραφτηs τα εχει τα ασπρα γιλεκακια ετοιμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αλλη μια πολιτικολογια με ψεμματα απο την αρχη ως το τελος, που ο ιδιος δεν πιστευε και τα επαναλαμβανε μονοτονα για να αποφυγει τυχον μπερδεματα της γλωσσας και πει την αληθεια,οτι τις εκλογες τις απαιτησαν οι εταιροι μας για να τελειωνουν μια και καλη με καποιους που εχουν αλλες προτασεις ,αφου τα γνωστα πιονια τους πλεον δεν αντεχουν αλλο. Αν ηθελε πραγματι σωνει και καλα να βγει προεδρος δημοκρταιας απο την παρουσα βουλη το πιο ευκολο ηταν να παραιτηθει σαν τον ΓΑΠ και μια κυβερνηση ενοτητας (πραγματικης και οχι σαμαροβενιζελικης απατης για χρονοκαθυστερησεις και παραγραφες), θα μπορουσε να συσπειρωσει οσους βουλευτες ηθελε. Και ας παψουν να υποβιβαζουν τις βουλευτικες ψηφους της ΧΑ (παρολο που η Σοφια τις θελει ολες)αφου το 180 ειναι ποσοστο του 300 και καμμια απο αυτες τις 300 δεν θεωρειται παρανομη.Αν τις θεωρουν ετσι επρεπε προ πολλου να χαρακτηρισουν την ΧΑ παρανομη οργανωση και να την απολκλεισουν απο το κοινοβουλιο.
    Κατα τα αλλα δεν ειπε κατι για τη μυνηση που θα εκανε σε αυτον που ειπε οτι καποιος τον εμπλεξε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα βαρύνει και τον κώλο σου μαλάκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπούτζουκας Τηλέμαχος

    Σαν να μην ήρθαμε ποτέ σ’ αυτήν εδώ τη γη.Σαν να μένουμε ακόμα στην ανυπαρξία.Σκοτάδι γύρω κι ούτε μια μαρμαρυγή.άνθρωποι στων άλλων τη φαντασία.

    Από χαρτί πλασμένα κι από δισταγμό
    ανδρείκελα στης μοίρας τα τυφλά δυο χέρια,
    χορεύουμε, δεχόμαστε τον εμπαιγμό,
    άτονα, κοιτώντας παθητικά τ’ αστέρια.

    Μακρινή τώρα είναι για μας η κάθε χαρά.
    Η ελπίδα και η νιότη έννοια αφηρημένη.
    άλλος δεν ξέρει ότι βρισκόμαστε
    παρά ο όποιος πατάει επάνω μας καθώς διαβαίνει.

    Πέρασαν τόσα χρόνια, πέρασε ο καιρός
    κι άμα δεν ήταν η βαθιά λύπη μες στο σώμα
    κι άμα δεν ήταν στην ψυχή ο πραγματικός πόνος μας
    να λέει ότι υπάρχουμε ακόμα.

    Κώστας Καρυωτάκης...

    Αφιερωμένο σε όλους που.."δέχονται τον εμπαιγμό"..."κοιτώντας παθητικά τ'αστέρια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση