GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ζ. Μακρή (που έχασε στις εκλογές) κάνει απίστευτες καταγγελίες για «παρακράτος» και «νταβατζήδες» στη ΝΔ!

Ευθεία επίθεση κατά ανθυποψηφίου της υποψήφιου βουλευτή στις εκλογές, εξαπέλυσε – χωρίς να τον κατονομάσει – η πρώην υφυπουργός και βουλε...

Ευθεία επίθεση κατά ανθυποψηφίου της υποψήφιου βουλευτή στις εκλογές, εξαπέλυσε – χωρίς να τον κατονομάσει – η πρώην υφυπουργός και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μακρή, σε ομιλία της, (χθες το απόγευμα) σε ψηφοφόρους και φίλους της, στην κατάμεστη αίθουσα του Ξενία Βόλου, ενώ έκανε λόγο για ύπαρξη παρακράτους στο κόμμα και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί από την πολιτική ζωή του τόπου.

Απευθυνόμενη προς τους εκατοντάδες ψηφοφόρους της, η Ζέττα Μακρή τους είπε ότι η μετεκλογική συνάντηση έχει σκοπό να τους ευχαριστήσει, κάτι που θα είχε κάνει και αν είχε εκλεγεί βουλευτής, ενώ τόνισε ότι η εκπροσώπηση του κόμματος στη Μαγνησία έχτισε μίσος, τεχνητό διχασμό, εμφύλιο, ακόμη και τυμβωρυχία!

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν ο ανθυποψήφιός της Κώστας Παπαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Βόλου Δημήτρης Καντόλας, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου Νίκος Νομικός και Αντ. Ακτσιαλής, καθώς και πλήθος κόσμου που γέμισαν την αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου, ενώ υπήρχαν και αρκετοί όρθιοι.

«Εάν δεν μιλούσα για τις εκλογές και πως τις αντιμετώπισα, εάν δεν σας έλυνα τις απορίες για το καθεστώς κάτω από το οποίο έδωσα τη μάχη του σταυρού, θα ήταν σαν να σας εμπαίζω και να αυτοεμπαίζομαι», τόνισε η Ζ. Μακρή προς τους συγκεντρωμένους.

Έκανε δε λόγο για εμφύλιο και τεχνητό διχασμό, επισημαίνοντας ότι «παράγοντες του Νομού, περιδινούμενοι από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο, που χρόνια αναμηρυκάζουν τους εαυτούς τους και τις δημόσιες ή κομματικές θέσεις, παράγοντες μέσα από αποσαθρωμένες λογικές, τις οποίες όχι μόνο δεν παρακολούθησα αλλά πολέμησα, επέμειναν στα πάθη τους, επέμειναν στο μίσος τους, επένδυσαν σε έναν τεχνητό διχασμό και κήρυξαν τον εμφύλιο. Λυπάμαι που επένδυσαν μέχρι και στην τυμβωρυχία».

Η κα Μακρή αναρωτήθηκε πόσο μακριά μπορεί να πάει της Ν.Δ. ως κόμμα, μια εκπροσώπηση που αναδείχθηκε μέσα από εμφυλιοπολεμική δυναμική, ανίκανη να επιχειρήσει υπερβάσεις και να διαμορφώσει την δική της προοπτική.

«Είπα όχι από επιλογή στα δεκανίκια»
Η στήριξή σας σ’ αυτές τις εκλογές δεν ήταν καθ’ υπόδειξη, ήταν μέσα από την καρδιά σας και την πίστη σας σε μένα,. Μακρή προς τους ψηφοφόρους της, εκτιμώντας ότι δεν ήταν κατευθυνόμενη, δεν είχε ευλογίες από απόκοσμες φωνές του άλλου κόσμου ή του εδώ. «Δεν με πήρε κανείς από το χέρι για να με περιφέρει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενη στο μεγάλο κοινό της η κα Μακρή ανέφερε ότι δεν ήταν μόνη και δεν παραπονιέται γι’ αυτό. «Ήμουν μαζί σας κι αυτό είναι ανεκτίμητο. Ήταν επιλογή μου να μην χρησιμοποιήσω δεκανίκια γιατί τα δεκανίκια ξέρετε έχουν πανάκριβο τίμημα», τόνισε, προσθέτοντας ότι τέτοια παραχώρηση, στην υπόσχεση μιας σίγουρης νίκης δεν μπορούσε να κάνει.

«Κάποιος άλλος με διαφορετικό, χαλαρό ενδεχομένως αξιακό σύστημα μπόρεσε. Εγώ όχι», δήλωσε, με σαφείς αιχμές κατά ανθυποψηφίου της.

«Παρακράτος στην τοπική ΝΔ»
Η πρώην βουλευτής είπε προς τους συγκεντρωμένους ότι προεκλογικά έλεγε ότι επί της θητείας της στο υπουργείο Υγείας επέλεξε μια οδυνηρή σύγκρουση από έναν επικερδή συμβιβασμό, προκειμένου να μπορεί να τους κοιτά στα μάτια καιι αυτό το έκανε πράξη.

Μακριά από τη φόρτιση των ημερών, μετά λόγου γνώσεως υπογράμμισε πως η ευτυχία των οπλαρχηγών που πάντα σαν «παρακράτος» λειτουργούσαν μέσα στο κόμμα τοπικά, θα ήταν να εξαφανιζόταν από τον χάρτη. «Επειδή αυτό το κόμμα τους έχει χαρίσει τα πάντα και το υπονόμευσαν μέχρι να επιτύχουν την αποδόμησή του …στο Νομό, δεν θα τους κάνω τη χάρη να αποχωρήσω από την πολιτική ζωή», ανέφερε. Συμπλήρωσε δε ότι οι άνθρωποι που κατά καιρούς επένδυαν στον ακρωτηριασμό της ΝΔ στο Νομό, βρέθηκαν ως συλλογικότητα απέναντί της.

«Θύλακας πολιτικής αρετής»
Η Ζέττα Μακρή είπε προς τους συγκεντρωμένους ότι αν αναρωτηθούν γιατί έχει τόσους εχθρούς είναι διότι ήταν πάντα συγκρουσιακή με εκείνους που η λογική τους ήταν ο ακρωτηριασμός του κόμματος και η υπόταξη του δημοσίου συμφέροντος – μέσα από τις δημόσιες ή κομματικές θέσεις που υπηρέτησαν ή υπηρετούν -στις προσωπικές στρατηγικές τους.

«Έμεινα σταθερά θύλακας αντίστασης και πολιτικής αρετής. Για τους ίδιους αυτό το αξιακό σύστημα, είναι γραφικό και εγώ περιττή. Οι αξίες μας συγκρούστηκαν στις εκλογές και κέρδισαν. Ήταν πολλοί και εγώ μόνη», τόνισε φορτισμένη συγκινησιακά.

Ευχαρίστησε δε τους νέους της ΟΝΝΕΔ που στάθηκαν δίπλα της, παρόλο που απειλήθηκαν, όπως ανέφερε «άλλοι με παραπολιτικά σχόλια και άλλοι με αντιπαραθέσεις δημόσιες».

Κατά εντύπου
Η Ζέττα Μακρή καταφέρθηκε κατά τοπικού καθημερινού εντύπου, λέγοντας ότι «στρεφόταν εναντίον μου σταθερά και ισοπεδωτικά με επιθέσεις για λόγους που όλοι καταλαβαίνετε», ενώ κατηγόρησε και το ιδιοκτησιακό καθεστώς του για ασταθή συμπεριφορά.

«Δεν εκμεταλλεύτηκα την πολιτική»
Η κα Μακρή εξομολογήθηκε ότι η πολιτική δεν ήταν πεδίο πλούτου για την ίδια. Όπως ανέφερε «θα μπορούσε κάποιος να με κατηγορήσει δικαίως ή αδίκως για πολλά, κανείς, όμως, και το επαναλαμβάνω απολύτως κανείς, ότι εκμεταλλεύτηκα την πολιτική».

Κατηγόρησε δε τον ανθυποψήφιό της με την έκφραση «είναι επικίνδυνο να ξεκινάς πεινασμένος, κυριολεκτικά και μεταφορικά».

Συνέχισε δε λέγοντας ότι όποιος έδωσε το χέρι του πρόθυμα στους προωθητές του, δεν το έκανε χωρίς ανταλλάγματα και πούλησε την ψυχή του στον αντίχριστο.

«Μοντέλο νταβατζή»
Ως γυναίκα απεχθάνομαι τους προστάτες, απεχθάνομαι το μοντέλο ενός νταβατζή που θα όριζε ακόμη και το πώς θα ανέπνεα, σημείωσε η Ζέττα Μακρή.

«Αυτοί οι νταβατζήδες επέλεξαν το φύλο μου, την γυναικεία μου φύση να πλήξουν και το είχα πει εγκαίρως σε προεκλογική συνέντευξή μου, ίσως, όμως, δεν το είχα πει ενδεχομένως τόσο καθαρά αλλά δεν ήθελα να με στηρίξουν παραπάνω οι γυναίκες ως θύμα ενός ιδιότυπου ρατσισμού», ανέφερε.

Σύμφωνα με την πρώην βουλευτή «η γυναίκα που πετυχαίνει είναι πόρνη, ενώ ο άντρας που αναρριχάται έρποντας και γλύφοντας είναι μάγκας».
Η κα Μακρή εκτίμησε ότι δεν έχασε αλλά κέρδισε στο πεδίο της αξιοπρέπειας και του καθαρού αγώνα και ανέφερε ότι αν είχε περιθώριο να γυρίσει το χρόνο πίσω πάλι θα αρνιόταν να πουληθεί και να πουλήσει όσους την εμπιστεύτηκαν και τη στήριξαν.

Πουλούσε ελπίδα ο ΣΥΡΙΖΑ
Η κα Μακρή ανέφερε ότι η παράταξη της ΝΔ δεν κέρδισε τις εκλογές αλλά επέμενε μέχρι τέλους στην αλήθεια.
Όπως ανέφερε, ο προεκλογικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ ακυρώθηκε την επομένη των εκλογών, διότι ήξεραν πως ό,τι υπόσχονταν δεν μπορούσε να προσφερθεί γι’ αυτό πουλούσαν ελπίδα γενικά και αόριστα.

Συμπλήρωσε δε ότι στο πρώτο μετεκλογικό μήνυμά της ευχόταν να πετύχει αυτή η κυβέρνηση και σήμερα που δεν υπάρχει κανένα σημάδι προς την κατεύθυνση αυτή πάλι το εύχεται για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες που κάναμε όλοι οι Έλληνες.

Για τον νομό Μαγνησίας, που έχει 6 κυβερνητικούς εκπροσώπους, 5 του μεγάλου και μία του μικρού εταίρου της κυβέρνησης ευχήθηκε να καταφέρουν όσα όσοι προηγήθηκαν δεν πέτυχαν «γιατί το άθροισμα των προσπαθειών, δεν μπορεί παρά να είναι, αν και εκείνοι το θέλουν, θετικό. Πιστεύω ότι η θέση στην κριτική που ανέξοδα ασκούσαν μέχρι τώρα θα μετατραπεί σε δημιουργική παρέμβαση στον νομό μας».

Η Ν.Δ., τόνισε, πρέπει με ψυχρό αίμα να κάνει την αυτοκριτική της και να διορθώσει ό,τι χάλασε στην εξαιρετικά δύσκολη πορεία που διανύσαμε για να κρατήσουμε την χώρα όρθια.

Και θα κληθούμε ξανά από τον λαό να κυβερνήσουμε. Θα μπορούσαμε να κάναμε καλύτερα και περισσότερα; Ναι αλλά δεν έχει κανένα νόημα να συζητούμε γι’ αυτά που δεν κάναμε. Υπήρξαν όμως δράσεις για τις οποίες αξίζει να είμαστε περήφανοι οι νεοδημοκράτες.

«Θα παραμείνω ενεργή»
Καταλήγοντας η Ζέττα Μακρή, τόνισε ότι κάποιοι αποφάσισαν πριν από την ίδια για το αν θα παραμείνει ενεργή.
«Αυτό δεν μπορεί να έχει αφετηρία τις δικές μου φιλοδοξίες και οι 10.000 και πλέον Μάγνητες με τοποθετούν στην πολιτική ζωή του τόπου. Αν αυτό εξακολουθεί να παραμένει ζωντανό, θα είμαι εδώ. Εάν το θέλετε, και στο μέλλον θα είμαι παρούσα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα απουσιάζω στο μεσοδιάστημα», δήλωσε, προσθέτοντας ότι ο τόπος της θα είναι κυρίαρχος όχι μόνο στην καρδιά της αλλά στην μέριμνά της.

Τέλος, ανέφερε ότι το αυθεντικό συναίσθημα των ανθρώπων που την περιβάλλουν και τη στηρίζουν την κρατά πολιτικά ενεργή και τροφοδοτεί την δική της επιθυμία να προσφέρει. «Θα ζήσουμε κι άλλες περιόδους χαράς και δημιουργίας. Δεν χανόμαστε. Ήταν από τον Θεό γραφτό να είμαστε μαζί και αυτό μόνο ο Θεός μπορεί να το αλλάξει», κατέληξε κλείνοντας την ομιλία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση