GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντράγκι: Θα δεχτώ Ελληνικά ομόλογα, αν μπείτε στον καλό δρόμο της αξιολόγησης

Έτοιμη να επαναφέρει το ειδικό ευνοϊκό καθεστώς για τα ελληνικά ομόλογα (waiver) είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μόλις υπάρξουν οι ...

Ντράγκι: Θα δεχτώ Ελληνικά ομόλογα, αν μπείτε στον καλό δρόμο της αξιολόγησης

Έτοιμη να επαναφέρει το ειδικό ευνοϊκό καθεστώς για τα ελληνικά ομόλογα (waiver) είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μόλις υπάρξουν οι συνθήκες για μία επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως διεμήνυσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, καταθέτοντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Όπως ξεκαθάρισε ο Μάριο Ντράγκι, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν δημιουργεί κανόνες για την Ελλάδα, αλλά απλώς επιβλέπει τους υπάρχοντες κανόνες, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να δεσμευθεί ότι θα καλύψει πλήρως τις υποχρεώσεις της προς όλους τους δανειστές της.

Επεσήμανε ακόμα πως για να επανεκκινήσει ο διάλογος ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους τρεις θεσμούς (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ) θα πρέπει να καταγραφεί πρόοδος.

Ερωτηθείς από ευρωβουλευτή σχετικά με τον “εκβιασμό” της ΕΚΤ προς την Ελλάδα, ο Ντράγκι εξήγησε πως η έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Ελλάδα ανέρχεται σε 104 δισ. ευρώ, υπερδιπλάσια σε σχέση με τα 50 δισ. ευρώ του Δεκεμβρίου, ενώ αποτελεί το 65% του ελληνικού ΑΕΠ και την υψηλότερη έκθεση της ΕΚΤ σε ολόκληρη την Ευρωζώνη. Διερωτήθηκε μάλιστα “τι είδους εκβιασμός είναι αυτός;”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση