GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ουκρανία: Τηλεφωνική συνδιάλεξη Ολάντ, Μέρκελ, Πούτιν, Ποροσένκο

Σημειώνεται «πρόοδος» όσον αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά αυτή πρέπει να «βελτιωθεί» περισσότερο, συμπέραναν απόψε ο πρόεδρος ...

Ουκρανία: Τηλεφωνική συνδιάλεξη Ολάντ, Μέρκελ, Πούτιν, Ποροσένκο

Σημειώνεται «πρόοδος» όσον αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά αυτή πρέπει να «βελτιωθεί» περισσότερο, συμπέραναν απόψε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας, όπως ανέφερε η προεδρία της Γαλλίας σε ανακοίνωσή της.

Κατά τη συνδιάλεξη αυτή «εξετάστηκε ο βαθμός της εφαρμογής του πακέτου μέτρων που συμφωνήθηκε στο Μινσκ τη 12η Φεβρουαρίου. Διαπιστώθηκε ότι έχει υπάρξει πρόοδος, ωστόσο η κατάσταση πρέπει να βελτιωθεί»» περαιτέρω, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία της Γαλλίας.

«Οι 4 ηγέτες συμφώνησαν να ζητήσουν από τον ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) να διαδραματίσει αμεσότερο ρόλο προκειμένου να βελτιωθεί η εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός και (να υλοποιηθεί) η απόσυρση των βαρέων όπλων», αλλά και «να συντάσσει καθημερινά μία έκθεση για την εφαρμογή» της συμφωνίας του Μινσκ, διευκρινίζεται στο δελτίο τύπου που δημοσιοποιήθηκε.

Οι 4 ηγέτες εξέφρασαν την εκτίμηση ότι «η απελευθέρωση των κρατουμένων» των δύο πλευρών «και η ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να διευκολυνθούν σε συνεργασία με την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού» επισημαίνει ακόμη η γαλλική προεδρία, που διευκρίνισε ότι αντιπρόσωποι των υπουργών Εξωτερικών των τεσσάρων χωρών θα συναντηθούν «την Παρασκευή προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της εφαρμογής του πακέτου μέτρων που συμφωνήθηκαν στο Μινσκ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση