GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απάντηση Παυλόπουλου σε Βενιζέλο και το "σίριαλ" της δημοσιοποίησης

Στη δημοσιότητα έδωσε το ΠΑΣΟΚ την επιστολή-απάντηση του Προκόπη Παυλόπουλου προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος με προηγούμενη επιστο...

Η απάντηση Παυλόπουλου σε Βενιζέλο και το

Στη δημοσιότητα έδωσε το ΠΑΣΟΚ την επιστολή-απάντηση του Προκόπη Παυλόπουλου προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος με προηγούμενη επιστολή του είχε εκφράσει την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά του για την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην εκδήλωση για τη συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους.

Αν και η Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε πως ο Προκόπης Παυλόπουλος απάντησε στις αιτιάσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δεν έδωσε στη δημοσιότητα το περιεχόμενο της επιστολής, αφήνοντας τη δημοσιοποίηση της επιστολής στη διακριτική ευχέρεια της Χαριλάου Τρικούπη.

Η επιστολή του Προκόπη Παυλόπουλου, όπως ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ, αναφέρει τα εξής:

“Κύριε Πρόεδρε,

Έλαβα την επιστολή σας και διάβασα με προσοχή τις προσωπικές σας απόψεις, όπως διατυπώνονται σ' αυτήν.

Από το περιεχόμενο -διότι αυτό πρωτεύει- της ομιλίας μου, στην οποίαν αναφέρεσθε, προκύπτει σαφώς ότι έχω πλήρη συναίσθηση, θεσμική και πολιτική, του πλαισίου των αρμοδιοτήτων μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Και, συνακόλουθα, του τρόπου αποτελεσματικής υπεράσπισης, από την πλευρά μου, του Εθνικού Συμφέροντος”.

Σχολιάζοντας τη μη δημοσιοποίηση της επιστολής από την πλευρά της Προεδρίας της Δημοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει:

“Ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας αμέσως μόλις έλαβε την επιστολή επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Βενιζέλο. Η συνομιλία διεξήχθη - όπως πάντα - σε φιλικό κλίμα.

Το απόγευμα ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε απαντητική επιστολή.

Οι επιστολές δίδονται στην δημοσιότητα καταρχάς από τον αποστολέα τους.

Επειδή όμως στο μεταξύ διατυπώθηκαν διάφορες δημοσιογραφικές υποθέσεις για το περιεχόμενο της απαντητικής επιστολής, υποθέσεις που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, δίδεται η απαντητική επιστολή στη δημοσιότητα από τον παραλήπτη της λόγω του θεσμικού και δημόσιου χαρακτήρα της αλληλογραφίας αυτής, αλλά και προκειμένου να αποφεύγονται περιττές και εσφαλμένες υποθέσεις περί του περιεχομένου της”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση