GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κένυα: Σε ντουλάπι βρέθηκε επιζήσασα του μακελειού της Αλ Σεμπάμπ

Μέσα σε μια ντουλάπα, κρυμμένη κάτω από ρούχα, βρέθηκε μια κοπέλα που επέζησε της αιματηρής επίθεσης των εξτρεμιστών της Αλ Σεμπάμπ, στ...

Κένυα: Σε ντουλάπι βρέθηκε επιζήσασα του μακελειού της Αλ Σεμπάμπ

Μέσα σε μια ντουλάπα, κρυμμένη κάτω από ρούχα, βρέθηκε μια κοπέλα που επέζησε της αιματηρής επίθεσης των εξτρεμιστών της Αλ Σεμπάμπ, στην πανεπιστημιούπολη κολεγίου της πόλης Γκαρίσα στην Κένυα. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο Ερυθρός Σταυρός, η κοπέλα δεν ήθελε να βγει έξω γιατί πέρασε τους διασώστες για τρομοκράτες. Η 19χρονη Σίνθια Καρότιτς, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, είπε ότι κρύφτηκε σε ένα μεγάλο ντουλάπι και καλύφθηκε με ρούχα αρνούμενη να εμφανιστεί ακόμη κι όταν κάποιοι συμφοιτητές της βγήκαν από τις κρυψώνες τους έπειτα από απαίτηση των ενόπλων της Αλ Σεμπάμπ.

Τουλάχιστον 148 άνθρωποι, στην πλειονότητα τους φοιτητές, σκοτώθηκαν την Πέμπτη στην επίθεση που εξαπέλυσαν οι Σομαλοί ισλαμιστές Σεμπάμπ εναντίον του πανεπιστημίου της Γκαρίσα στη βορειοανατολική Κένυα.

Γύρω στις 05:30 το πρωί τοπική ώρα την Πέμπτη, μια ομάδα ενόπλων σκότωσε δύο φρουρούς στην είσοδο του πανεπιστημίου, έπειτα άνοιξε πυρ αδιακρίτως εντός της πανεπιστημιούπολης, προτού εισβάλει στους κοιτώνες, όπου είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες φοιτητές και τους κρατήσει για πολλές ώρες ομήρους.

Η οργάνωση Αλ Σεμπάμπ, η οποία είναι σύμμαχος της Αλ Κάιντα, δήλωσε πως η επίθεση αποτελεί αντίποινα για την παρουσία της Κένυας στη Σομαλία και την κακομεταχείριση μουσουλμάνων μέσα στην Κένυα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση