GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Lufthansa: Γιατί δεν ενημερώσαμε τις αρχές για τον Λούμπιτς

Η Lufthansa υποστηρίζει ότι δεν ήταν υποχρεωμένη να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για το πρόβλημα κατάθλιψης που είχε εκδηλώσει παλαι...

Lufthansa: Γιατί δεν ενημερώσαμε τις αρχές για τον Λούμπιτς
Η Lufthansa υποστηρίζει ότι δεν ήταν υποχρεωμένη να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για το πρόβλημα κατάθλιψης που είχε εκδηλώσει παλαιότερα ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus της Germanwings, Αντρέας Λούμπιτς, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις σε βάρος της για τη στάση που κράτησε απέναντι στο πρόβλημα αυτό.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, οι πιλότοι με ψυχιατρικά προβλήματα πρέπει να αναφέρονται στην αρμόδια αρχή από τους ειδικούς ιατρούς των αεροπορικών εταιρειών, η οποία με τη σειρά της μπορεί να αποφασίσει την αναστολή της άδειας των πιλότων που κρίνονται ανίκανοι.

Η αρμόδια γερμανική αρχή LBA ανέφερε την Κυριακή ότι δεν είχε καμία απολύτως πληροφόρηση για το παρελθόν του Λούμπιτς πριν από τη συντριβή του Airbus στις γαλλικές Άλπεις, όμως η Lufthansa υποστηρίζει τώρα ότι δεν ήταν υποχρεωμένη να ενημερώσει την LBA, καθώς ο Λούμπιτς πήρε το δίπλωμά του πριν το 2013, όταν και εφαρμόστηκαν οι αυστηρότεροι κανόνες που ισχύουν σήμερα.

Σύμφωνα με τη Lufthansa, η νέα νομοθεσία, που ισχύει από τον Απρίλιο του 2013 προστατεύει συγκεκριμένα πιστοποιητικά ικανότητας και ιατρικά πιστοποιητικά που είχαν εκδοθεί πριν το 2013, και επομένως οι γιατροί είχαν την ευχέρεια να επεκτείνουν τα πιστοποιητικά αυτά και μετά την επιβολή της νέας νομοθεσίας.

“Επομένως, δεν προέκυψε κάποιο γενικό και ξεχωριστό καθήκον να ενημερώσουμε την LBA ως αποτέλεσμα της αλλαγής του νομικού πλαισίου”, εξηγεί η Lufthansa.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση