GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στις προθέσεις του Παιδείας η διατήρηση του 10% στις πανελλαδικές

Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει πρόθεση να καταργήσει την κατηγορία 10% χωρίς νέα εξέταση για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφω...

Στις προθέσεις του Παιδείας η διατήρηση του 10% στις πανελλαδικές

Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει πρόθεση να καταργήσει την κατηγορία 10% χωρίς νέα εξέταση για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο news.gr συνεργάτης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου. 

Σε σχετικό μας ερώτημα δόθηκε η απάντηση ότι δεν είναι στόχος η  κατάργηση της εν λόγω κατηγορίας και ότι θα υπάρξει πρόβλεψη για τη μετάβαση του συστήματος για εκείνους που έδωσαν εξετάσεις με το παλιό σύστημα και για εκείνους που θα δώσουν με το νέο σύστημα του 2016. 

Θυμίζουμε ότι φέτος χωρίς νέα εξέταση μπορούν να διεκδικήσουν το 10% των  θέσεων όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές του 2014 και του 2013 με ποσόστωση 60 – 40. Οι εν λόγω υποψήφιοι  που θα διεκδικήσουν το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση, μετά τις 15 Ιουνίου θα έρθουν σε επαφή με το Λύκειό τους, ώστε να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και στην πορεία να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο. 

Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. 

Καλόγηρος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση