GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεκινούν εκ νέου οι συζητήσεις για το Κυπριακό στις 15 Μαΐου

Στις 15 Μαΐου θα ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό μεταξύ της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, ό...

Ξεκινούν εκ νέου οι συζητήσεις για το Κυπριακό στις 15 Μαΐου
Στις 15 Μαΐου θα ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό μεταξύ της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, όπως ανακοίνωσε ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Έσπετ Μπαρτ Έιντε.
“Συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να αξιοποιηθεί το momentum που έχει δημιουργηθεί και είναι ευκαιρία να προχωρήσουμε μπροστά χωρίς καθυστέρηση”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Έιντε, προσθέτοντας ότι στις 15 Μαΐου θα υπάρξει μία “γενική ανταλλαγή απόψεων”.

“Αυτή είναι μία μοναδική ευκαιρία, μία ευκαιρία που πρέπει να εκμεταλλευθούμε”, σημείωσε.

Οι δηλώσεις αυτές του Νορβηγού απεσταλμένου του Μπαν Κι Μουν έγιναν μετά από τη συνάντηση του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, την πρώτη μετά την εκλογική νίκη του Ακιντζί στις 26 Απριλίου.
Πριν από το δείπνο, το οποίο διεξήχθη στη νεκρή ζώνη της Λευκωσίας, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν θερμή χειραψία. Πρώτος έφτασε ο κ. Αναστασιάδης και ακολούθησε ο κ. Ακιντζί. Σκωτσέζοι στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης υποδέχθηκαν τους δύο ηγέτες υπό τους ήχους γκάιντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση