GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαρουφάκης: Το ΔΝΤ δε θέλει να συνεχίσει μετά τον Ιούνιο

H συμφωνία με τους εταίρους μας θα πρέπει να έχει κλείσει την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρου...

Βαρουφάκης: Το ΔΝΤ δε θέλει να συνεχίσει μετά τον Ιούνιο
H συμφωνία με τους εταίρους μας θα πρέπει να έχει κλείσει την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ.

Η συμφωνία αυτή θα περιλαμβάνει ένα πλέγμα μεταρρυθμιστικών νομοσχεδίων για τη βάση του κλεισίματος του προηγούμενου προγράμματος και ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει το νέο αναπτυξιακό συμβόλαιο για την Ελλάδα, είπε ο υπουργός.

Ερωτηθείς σχετικά με την συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι δεν υπάρχει ιδεολογικό θέμα για την συμμετοχή του ΔΝΤ και εάν το επιθυμεί, είναι κάτι που η κυβέρνηση το συζητά, ωστόσο εξέφρασε τη γνώμη ότι δεν το επιθυμεί το ίδιο το ΔΝΤ, και είναι καλύτερο να υπάρχει μια συμβολαιακή σχέση μεταξύ Ελλάδος και ΕΕ, με συμμετοχή και οργανισμών όπως η Παγκόσμια Τράπεζα.

Αναφερόμενος στο “σίριαλ” με τις αλλαγές στον ΦΠΑ, ο υπουργός Οικονομικών διεμήνυσε πως η ελληνική πλευρά είναι ιδιαίτερα ευλύγιστη. Έχουμε και plan B και plan C τα οποία είναι και λελογισμένα, ανέφερε, εξηγώντας πως η πρόταση σχετικά με το ΦΠΑ που κατατέθηκε από την κυβέρνηση είναι εξόχως υπεύθυνη, αναπτυξιακή, καταπολεμά τη γραφειοκρατία και δίνει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις και το δημόσιο να οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον.

Οι θεσμοί μας λένε εδώ και χρόνια ότι είναι σημαντικό να μειωθεί ο αριθμός των φορολογικών συντελεστών του ΦΠΑ. Οι αντιδράσεις ήταν θετικές. Μακάρι να μπορούσαμε ψυχρά, τεχνοκρατικά και εμπειρικά να προχωρήσουμε σε συμφωνία, σχολίασε, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν πολιτικές διαστάσεις που εμποδίζουν την τεχνοκρατική αυτή διευθέτηση και επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κάτι που να θέλουμε πιο πολύ από το να κλείσουμε μια συμφωνία και να λειτουργήσουμε ως κανονική χώρα.
Ερωτηθείς σχετικά με το δημοσίευμα των New York Times που τον φέρει να έχει καταγράψει την ταραχώδη συνεδρίαση του Eurogroup της Ρίγας, ξεκαθάρισε ότι "κανένας δεν σέβεται περισσότερο από εμένα την εμπιστευτικότητα των συνομιλιών μου στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς και τους εταίρους".

Ερωτηθείς για το ίδιο θέμα, προσερχόμενος στο ΕΒΕΑ, είπε ότι ο σεβασμός στην εμπιστευτικότητα των διαπραγματεύσεων από τον ίδιο είναι παραδειγματικός και είναι κάτι που όλοι το κατανοούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση