GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το μήνυμα του Athens Pride...

Μήνυμα υπερηφάνειας και ισότητας έστειλε με το σύνθημα "Πάρε Θέση" και 10 χρόνια μετά την πρώτη εκδήλωση, το Athens Pride, ...

Κωνσταντοπούλου: Nα περάσει το Athens Pride και μέσα από τη Βουλή
Μήνυμα υπερηφάνειας και ισότητας έστειλε με το σύνθημα "Πάρε Θέση" και 10 χρόνια μετά την πρώτη εκδήλωση, το Athens Pride, διεκδικώντας ίσα δικαιώματα για τους ομοφυλόφιλους, τους αμφισεξουαλικούς και τρανς άτομα.
Στον φετινό εορτασμό παρούσα ήταν και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου που μετά από προτροπή των διοργανωτών και του κόσμου ανέβηκε στην εξέδρα που έχει στηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος και μίλησε στον κόσμο που χειροκροτούσε.

Η κα. Κωνσταντοπούλου με εύθυμη διάθεση δήλωσε πως περνά πολύ ωραία στην εκδήλωση. "Είπα να μείνω κάτω ήταν πάρα πολύ ωραία, αλλά νομίζω έχει σημασία η βουλή να δώσει το παρόν και το παρούσα. Ναι στα δικαιώματα, όχι στη ομοφοβία, στην τρανσοφοβία, στην ξενοδφοβία και στο ρατσισμό. Στις διακρίσεις κάθε είδους από όπου και αν προέρχονται και όπου και αν εκδηλώνονται" σημείωσε.

Η πρόεδρος ανέφερε πως δεν έχουν κερδηθεί όλα τα δικαιώματα: "Πρέπει να γίνει η διαδικασία και για το σύμφωνο συμβίωσης και για τον πολιτικό γάμο και πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος" δήλωσε παίρνοντας θέση ένα βήμα πιο μπροστά από τις μέχρι τώρα προθέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ."Οι αγώνες που δίνονται, αργά ή γρήγορα κερδίζονται" σημείωσε και έκλεισε το σύντομο μήνυμά της εν μέσω αποθέωσης λέγοντας: "Τίποτα να μην διαρρηγνύει τη συνοχή, την αποφασιστικότητα, την αισιοδοξία, το πείσμα όλων μας. Την επόμενη φορά η πορεία πρέπει να περάσει και μέσα από τη βουλή".

Το «παρών» στις πολύχρωμες εκδηλώσεις που ξεκίνησαν στη 1 το μεσημέρι και διήρκεσαν μέχρι αργά το βράδυ έδωσαν, ανάμεσα σε άλλους, ο δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης, η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Περιφεριάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο βρετανός πρέσβης στην Αθήνα Τζιν Κίτμερ και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Ανάμεσα στις πιο... γραφικές παρουσίες συγκαταλέγεται εκείνη της Ελένης Λουκά.
Χωρίς οργανώσεις γκέι και τρανς  
Οι οργανώσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά, Τρανσεξουαλικά, Κουήρ, Ίντερσεξ άτομα) γύρισαν την πλάτη στο Athens Pride, επιρρίπτοντας ευθύνες στην οργανωτική επιτροπή για «κλειστή ομάδα, που έχει χάσει τα κινηματικά της χαρακτηριστικά». Στο Athens Pride δεν έλαβαν μέρος το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, η Λεσβιακή Ομάδα Αθήνας και ο Κόσμος χωρίς Πολέμους και Βία - Θα συμμετέχουν ωστόσο στα Pride της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης.

Σε ανακοινώσεις τους, οι οργανώσεις ανέφεραν ότι στηρίζουν τα τρανς άτομα. Η Color Youth τονίσε πως «η διοργανώτρια "Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας- Athens Pride" αδυνατεί να εκπροσωπήσει ολόκληρη τη ΛΟΑΤΚΙ, και ιδίως την τρανς κοινότητα, όπως θα όφειλε ένα φεστιβάλ υπερηφάνειας. Η Color Youth αποφάσισε να απέχει από τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το φεστιβάλ, όπως η παρουσία με περίπτερο, η απεύθυνση χαιρετισμού και η συμμετοχή σε προσφεστιβαλικές εκδηλώσεις. Ωστόσο θα είναι παρούσα στην πορεία υπερηφάνειας την ημέρα αυτή, καθώς ο θεσμός είναι σημαντικός για την ορατότητα και την άσκηση κοινωνικοπολιτικής πίεσης για την άσκηση των δικαιωμάτων μας»
       
Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση