GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

-Όταν έχει ο φίλος σου, έχεις κι εσύ...

Peny Papadaki Εχθές το βράδυ, βρισκόμουν στο βιβλιοπωλείο ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ στην έκθεση βιβλίου Ηλιούπολης. Από τις 8 μέχρι τις 9 και κάτι, ανα...

Peny Papadaki

Εχθές το βράδυ, βρισκόμουν στο βιβλιοπωλείο ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ στην έκθεση βιβλίου Ηλιούπολης. Από τις 8 μέχρι τις 9 και κάτι, αναρωτιόμουν τι έκανα εκεί, αφού ο κόσμος περνούσε, κοιτούσε, κι έφευγε. Κάποια στιγμή, με πλησιάζει μια κυρία, αγέρωχη, πανέμορφη παρά την μεγάλη της ηλικία, και κοιτάζει τα βιβλία μου. Κάποιο της κάνει εντύπωση, και με ρωτάει πόσο κάνει.
Της λέω την τιμή που με την έκπτωση καθιστούσε το βιβλίο ακόμη πιο οικονομικό, και μου λέει "Εγώ με αυτά τα χρήματα καλή μου, θα πάρω ένα κοτόπουλο και ένα κιλό κιμά για να περάσω μία εβδομάδα."
Της χαμογέλασα γλυκά και με κατανόηση, κι έφυγε.
Μόνο που ξαναγύρισε με δύο φίλες της, και πήραν 2 βιβλία..
-Όταν έχει ο φίλος σου, έχεις κι εσύ, μου είπε χαμογελώντας και με την ίδια αξιοπρέπεια που ήρθε, έφυγε.
Προφανώς έφερε μαζί της και την καλή της αύρα, γιατί μέχρι τις 10 και κάτι που έφυγα, τα πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο.
-Πήγαμε καλά, μου είπε η Ελένη ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου την οποία τόσο την ίδια, όσο και την υπέροχη κόρη της, ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.
Έφυγα με ένα πλατύ χαμόγελο όχι γιατί πήγαμε καλά, αλλά γιατί αυτή η τρελή, αλλόκοτη, απρόβλεπτη και περήφανη ράτσα, στην οποία έχω την τιμή να ανήκω, δίνει με τις πράξεις της, τα πιο δυνατά μαθήματα.
Ένα ευχαριστώ από καρδιάς επίσης στις φίλες Ειρήνη Μαρδα και Δήμητρα Ιωάννου που μου κράτησαν παρέα με κουβεντούλα περί λογοτεχνίας και όχι μόνο!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση