GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup. Καμία συμφωνία για την Ελλάδα...

"Τέλος του Eurogroup. Η εργασία συνεχίζεται. Οι θεσμοί μελετούν τις προτάσεις της Αθήνας", ανέφερε ο Αλεξάντερ Στουμπ, ο φινλαν...

"Τέλος του Eurogroup. Η εργασία συνεχίζεται. Οι θεσμοί μελετούν τις προτάσεις της Αθήνας", ανέφερε ο Αλεξάντερ Στουμπ, ο φινλανδός υπουργός Οικονομικών, στον λογαριασμό του στο Twitter. Οι υπουργοί Οικονομικών θα "ξανασυναντηθούν μέσα στην εβδομάδα", πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις σε ένα tweet. "Έχουμε ανάγκη για μία συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες", πρόσθεσε.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας η Αθήνα υπέβαλε νέες προτάσεις για μεταρρυθμίσεις και εξοικονομήσεις στον προϋπολογισμό, που θεωρήθηκαν από τις Βρυξέλλες "καλή βάση για να επιτευχθεί πρόοδος κατά τη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης".
Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είδε σε αυτές τις προτάσεις "μία ευκαιρία για μία συμφωνία αυτή την εβδομάδα".
"Οι ελληνικές προτάσεις είναι καλοδεχούμενες όμως θα πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά με τους θεσμούς", δήλωσε από την πλευρά του ο Ντομπρόφσκις.
Η  έκτακτη σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης αναμένεται να διεξαχθεί αργότερα σήμερα. "Ο σκοπός δεν ήταν ποτέ να καταλήξουμε σε μία τεχνική συμφωνία σε αυτή τη σύνοδο κορυφής, αλλά να έχουμε μία ειλικρινή συζήτηση μεταξύ των ηγετών (της ευρωζώνης)", υπογράμμισε ο Πρέμπεν Άαμαν, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση