GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να μη γίνει η Αθήνα το δικό μας Σεράγεβο...

Για τον κίνδυνο να γίνει η Αθήνα «το δικό μας Σεράγεβο» προειδοποίησε την Ευρώπη ο πρώην Πρόεδρος της Κομισιόν και πρώην Πρόεδρος της Ιτ...

Για τον κίνδυνο να γίνει η Αθήνα «το δικό μας Σεράγεβο» προειδοποίησε την Ευρώπη ο πρώην Πρόεδρος της Κομισιόν και πρώην Πρόεδρος της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι.
"Θα ήθελα να δω πως η (Άγκελα) Μέρκελ, ο (Ζαν-Κλοντ) Γιουνκέρ και η (Κριστίν) Λαγκάρντ θα αναλάβουν την ευθύνη να αφήσουν την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη", δήλωσε ο Ρομάνο Πρόντι σε συνέντευξή του στην La Repubblica.
''Η ιστορία κινείται σε κύκλους. Ο  Α' Παγκόσμιος Πόλεμος ξέσπασε εξαιτίας ενός ασήμαντου γεγονότος. Αλλά ελπίζω ότι η Αθήνα δεν θα γίνει το δικό μας Σεράγεβο", προσέθεσε.
Συμπλήρωσε πως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι σαν 'μισοψημένο ψωμί' και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις κρίσεις. Αν υπήρχε μια πραγματική ευρωπαϊκή αρχή τότε πιθανότατα η Ελλάδα δεν θα είχε μπει στην ευρωζώνη, λέει. "Εάν η Ευρώπη θέλει να επιλύσει το θέμα, οφείλει να αντιδράσει άμεσα αποκτώντας μία αυθεντική ομοσπονδιακή αρχή" δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση