GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δραματικές στιγμές! Συγκαλείται το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών...

Την ανάγκη για ενότητα των πολιτικών δυνάμεων του ελληνικού κοινοβουλίου στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους για την εξεύρεση λύσης με σε...

Την ανάγκη για ενότητα των πολιτικών δυνάμεων του ελληνικού κοινοβουλίου στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους για την εξεύρεση λύσης με σεβασμό στους κανόνες και της αξίες της Ευρώπης τόνισαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή τους στο προεδρικό μέγαρο, όπου ο κ. Τσίπρας ζήτησε σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για σήμερα τρίτη.το πρωί.
Σχετικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου όπου περισσότεροι από το 60% των πολιτών είπαν ΟΧΙ στα μέτρα λιτότητας. Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως αυτό κατεγράφη παρά τις αντίξοες συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθη το δημοψήφισμα, ενώ υπογράμμισε πως αυτο που πλέον προέχει είναι να σφυρηλατήσουμε την εθνική μας ομοψυχία και ενότητα να διεκδιήσουμε αλλαγές.
Αναφέρθηκε στη δημιουργία ενός ισχυρού εθνικού μετώπου για την αποκατάσταση της ομαλότητας στη οικονομία προκειμένου να διεκδικήσουμε άμεσες λύσεις στις διαπραγμάτευση με εταίρους. Να σταματήσει ο στραγγαλισμός της οικονομίας, να πείσουμε ότι οι προτάσεις μας είναι λογικές, ρεαλιστικές και είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε διαπραγμάτευση για συμφωνία που θα οδηγήσει σε λύση, για έναν έντιμο συμβιβασμό.
"Η Ευρώπη προχωράει μέσα από συμβιβασμούς" τόνισε ο πρωθυπουργός.
Από πλευράς του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αποδεχόμενος το αίτημα του πρωθυπουργού, δήλωσε:
"Αυτό που θα προσπαθήσω να επιτύχω αποδεχόμενος το αίτημά σας είναι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων να στείλει προς τα έξω το μήνυμα πως η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης".
Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι είναι αδιανόητο για την Ελλάδα να βρεθεί εκτός ευρώ, υπογράμμισε την πρόθεση να σεβαστούμε τις υποχρεώσεις μας αλλά και την ανάγκη να γίνει σαφές πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν διαφορετική χωρίς τη Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση