GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φόβοι για τοξική βροχή μετά τη φονική έκρηξη της Τιαντζίν

Βιβλική καταστροφή προκάλεσε η διπλή έκρηξη στην Τιατζίν της Κίνας, σε αποθήκες χημικών και συμπιεσμένου αερίου. Ο απολογισμός μέχρι ...

Φόβοι για τοξική βροχή μετά τη φονική έκρηξη της Τιαντζίν
Βιβλική καταστροφή προκάλεσε η διπλή έκρηξη στην Τιατζίν της Κίνας, σε αποθήκες χημικών και συμπιεσμένου αερίου. Ο απολογισμός μέχρι στιγμής είναι τουλάχιστον 112 νεκροί και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές. Ακόμη 95 άτομα αγνοούνται. Οι 85 είναι πυροσβέστες. Περισσότεροι από 700 είναι τραυματίες.
Συνολικά πάνω από 6.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους.
Ακόμη ένας κίνδυνος απειλεί τώρα την περιοχή των 15 εκατομμυρίων κατοίκων: να μετατραπούν τα στοιχεία που εξαερώθηκαν στην ατμόσφαιρα σε τοξική βροχή. Οι αρχές εμφανίζονται καθησυχαστικές, ωστόσο έχει από τις πρώτες ώρες ορίστηκε περίμετρος ασφαλείας 3 χιλιομέτρων που εκκενώθηκε.
«Αυτή τη στιγμή έχει ανιχνευθεί μόνο αμμώνιο 1 χιλιόγραμμο πάνω από το επιτρεπόμενο όριο, ενώ όλες οι υπόλοιπες χημικές ουσίες είναι εντός επιτρεπόμενων ορίων ακόμη και σε απόσταση πολλών εκατοντάδων μέτρων από το σημείο των εκρήξεων. Δεν επηρεάζεται η ζωή των ανθρώπων,» δήλωσε ο Σι Λούζε, στρατιωτικός διοικητής της περιοχής του Πεκίνου.
Πάντως οι κινεζικές αρχές έχουν παραδεχθεί πως πάνω από 100 τόνοι κυανιούχο νάτριο υπήρχαν σε δύο αποθήκες στην περιοχή όπου έγιναν οι εκρήξεις. Πρόκειται για την περιοχή που έχει εκκενωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση