GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναχώρησε για Λέρο, Κάλυμνο και Θεσσαλονίκη το "Ελ. Βενιζέλος"

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» - που βρίσκεται από τις 13 Αυγούστου αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Κω και στέγαζει ήδη 1.700 Σύρους πρόσφυγε...

Αναχώρησε για Λέρο, Κάλυμνο και Θεσσαλονίκη το
Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» - που βρίσκεται από τις 13 Αυγούστου αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Κω και στέγαζει ήδη 1.700 Σύρους πρόσφυγες - αναχώρησε από το νησί την Τετάρτη το πρωί για Θεσσαλονίκη, με ενδιάμεσους σταθμούς σε Κάλυμνο και Λέρο προκειμένου να παραλάβει και από κει όσους πρόσφυγες μπορεί ακόμα να φιλοξενήσει και να αποσυμφορήσει τα νησιά.
Πιθανότατα, αμέσως, μετά την αποβίβαση των προσφύγων στη Θεσσαλονίκη, το πλοίο θα ανεφοδιαστεί και αναμένεται να ξεκινήσει νέο δρομολόγιο για μεταφορά μεταναστών και από άλλα νησιά, αλλά και στην Κω.
Στο μεταξύ, τη ναύλωση πλοίου για 2.500 πρόσφυγες δρομολογεί η κυβέρνηση με στόχο να αποσυμφορηθούν τα νησιά.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη, σκοπός είναι το πλοίο να κάνει τον γύρο των νησιών και να συγκεντρώνει πρόσφυγες. Επειδή υπάρχει πρόβλημα γρήγορης ταυτοποίησης, ελλείψει των υποδομών και ελλείψει του ανθρώπινου δυναμικού, αυτή θα γίνεται μέσα στο πλοίο.
Από την Κω, σύμφωνα με το kosnews24.gr, έφυγαν χτες βράδυ άλλοι 700 μετανάστες με το πλοίο της γραμμής και αποσυμφορήθηκε κάπως η κατάσταση, ωστόσο σήμερα το πρωί έφτασαν επίσης 700 μετανάστες. Αυτή τη στιγμή στο νησί υπολογίζεται ότι βρίσκονται περίπου 3.000 μετανάστες.
Την ίδια ώρα, αμεσα θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους οι Κινητές Μονάδες Υποδοχής προσφύγων και μεταναστών σε Κω και Λέρο, ενώ μακροπρόθεσμα θα εγκατασταθεί Κινητή Μονάδα και στη Χίο.
Μάλιστα, στην Κω σχεδιάζεται μόνιμο Κέντρο Υποδοχής που δεν υπήρχε έως τώρα.
Στις Κινητές Μονάδες θα διεκπεραιώνονται όλες οι διαδικασίες καταγραφής, ταυτοποίησης, ενημέρωσης δικαιωμάτων, εντοπισμού ευάλωτων πληθυσμών, παραπομπής σε δομές φιλοξενίας και παροχής ειδών υγιεινής, ρουχισμού κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση