GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ραχόι προς Καταλανούς αυτονομιστές: Κανείς δεν θα διαμελίσει την Ισπανία

Μία ημέρα μετα την την απόφαση του προέδρου της τοπικής κυβέρνησης της Καταλονίας, Αρτουρ Μας. να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στις 27 Σ...

Ραχόι προς Καταλανούς αυτονομιστές: Κανείς δεν θα διαμελίσει την Ισπανία
Μία ημέρα μετα την την απόφαση του προέδρου της τοπικής κυβέρνησης της Καταλονίας, Αρτουρ Μας. να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στις 27 Σεπτεμβρίου (έναν χρόνον νωρίτερα από το προβλεπόμενο), ο Ισπανός πρωθυπουργός έστειλε αυστηρό μήνυμα στο αυτονομιστικό κίνημα της περιφέρειας και τον ίδιο τον Μας, τονίζοντας ότι δεν θα αφήσει κανέναν να διαμελίσει την χώρα.
Ο Αρτούρ Μας υποστήριξε ότι με την διεξαγωγή εκλογών επιταχύνει διαδικασίες, που θα μπορούσαν να λάβουν την μορφή ενός δημοψηφίσματος αυτονομίας, το οποίο εμπόδισε προηγουμένως η ισπανική κυβέρνηση.
«Αν υπάρξουν περισσότεροι βουλευτές υπέρ του “ΟΧΙ” έναντι του “ΝΑΙ”, ο Πρωθυπουργός Ραχόι σίγουρα θα είναι ο πρώτος, ο δεύτερος ή ο τρίτος, που θα πει ότι η πλειοψηφία στην Καταλονία δεν θέλει να ακολουθήσει αυτήν την διαδικασία. Αν το επιχείρημα είναι έγκυρο ως προς το “ΟΧΙ” θα πρέπει να είναι και ως προς το “ΝΑΙ“», υποστήριξε ο Αρτούρ Μας.
 «Κανείς δεν πρόκειται να διαμελίσει την Ισπανία. Κανείς δεν μπορεί να κάνει τους πολίτες της Καταλονίας ξένους στην ίδια τους τη χώρα, κάτι που προσπαθούν κάποιοι. Το κράτος και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σας αφήσουν απροστάτευτους», απάντησε ο Μαριάνο Ραχόι.
Σύμφωνα με τους ηγέτες των κομμάτων στην Καταλονία  που επιδιώκουν την αυτονόμηση της επαρχίας, αν υπερισχύσουν στις εκλογές, τότε αναπόφευκτα θα δρομολογηθούν ραγδαίες εξελίξεις προς την κατεύθυνση, την οποίαν θέλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση