GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τ. Κόρμπιν: Ένας... "ακροαριστερός" φαβορί για την ηγεσία των Εργατικών

O Τζέρεμι Κόρμπιν, ο 66χρονος... ακροαριστερός (σύμφωνα με τα βρετανικά μίντια) βουλευτής και ο "αριστερότερος" από τους τέσσ...

Τ. Κόρμπιν: Ένας...

O Τζέρεμι Κόρμπιν, ο 66χρονος... ακροαριστερός (σύμφωνα με τα βρετανικά μίντια) βουλευτής και ο "αριστερότερος" από τους τέσσερις υποψηφίους για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία, είναι το φαβορί, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Times.

Ο Κόρμπιν επιθυμεί την επιστροφή του κεντροαριστερού κόμματος στις σοσιαλιστικές του ρίζες και έχει ήδη δηλώσει ότι σε περίπτωση εκλογής του θα επαναφέρει στην ιδιοκτησία του δημοσίου το σιδηροδρομικό δίκτυο και το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 53% των ερωτηθέντων δήλωσαν ως πρώτη τους προτίμηση τον Κόρμπιν, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό τον Ιούλιο ήταν κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες μικρότερο, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο.

Ο αντίπαλός του υποψήφιος Άντι Μπέρναμ ακολουθεί στην πρόθεση ψήφου με 21%.

Τα αποτελέσματα της εσωκομματικής ψηφοφορίας των Εργατικών θα ανακοινωθούν στις 12 Σεπτεμβρίου στη διάρκεια έκτακτου συνεδρίου.

Ο Κόρμπιν ξεκίνησε την κούρσα με ελάχιστες πιθανότητες νίκης και μετά βίας κατάφερε να βάλει το όνομά του στη λίστα των υποψηφίων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το μεγαλύτερο ποσοστό στήριξης το συγκεντρώνει ανάμεσα σε εκείνους που εντάχθηκαν στο κόμμα μετά τη συντριπτική ήττα του από τους Συντηρητικούς στις βουλευτικές εκλογές του Μαϊου.

Οι κεντρώοι αντίπαλοί του, στους οποίους περιλαμβάνονται δύο πρώην υπουργοί, υποστηρίζουν ότι η άποψη πως οι Εργατικοί είναι πολέμιοι των επιχειρηματιών είναι ένας από τους λόγους που έχασαν τις εκλογές του Μαϊου.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση