GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απερρίφθη το αίτημα κράτησης του μάρτυρα-φίλου του Π. Φύσσα

Απερρίφθη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το αίτημα της υπεράσπισης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, για κράτηση του...

Απερρίφθη το αίτημα κράτησης του μάρτυρα-φίλου του Π. Φύσσα

Απερρίφθη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το αίτημα της υπεράσπισης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, για κράτηση του φίλου του Παύλου Φύσσα, Δημήτρη Μελαχρινόπουλου, προκειμένου να διωχθεί για ψευδορκία.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, το αίτημα που υπέβαλε ο κ. Σταυριανάκης για κράτηση του μάρτυρα Δημήτρη Μελαχρινόπουλου είναι ανεφάρμοστο, λόγω της χρονικής διάρκειας της δίκης. "Κάτι τέτοιο στερεί την προσωπική ελευθερία που εξαιτίας της διάρκειας της δίκης δεν βρίσκει έρεισμα στον νόμο" ανέφερε η πρόεδρος.

Την ίδια ώρα η πολιτική αγωγή κατηγόρησε τους συνηγόρους υπεράσπισης για"παραπλανητικές ερωτήσεις" σχετικά με τα ερωτήματα που έθεσαν εξετάζοντας τον φίλο του Παύλου Φύσσα , Δημήτρη Μελαχρινόπουλου στη δίκη της Χρυσής Αυγής. "Ο μάρτυρας είναι απολύτως αξιόπιστος στην κατάθεσή του" είπε ο συνήγορος της οικογένειας Φύσσα απευθυνόμενος στους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Μάλιστα, ο συνήγορος χαρακτήρισε " αφοπλιστικό" τον ισχυρισμό του μάρτυρα ότι ήταν σε κατάσταση σοκ και δεν θυμόταν όλες τις λεπτομέρειες από την πρώτη στιγμή καθώς "είχε το αίμα του Παύλου Φύσσα στα χέρια του".  
 
Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν και υπόλοιποι συνήγοροι πολιτικής αγωγής τονίζοντας πως "Είχε προαναγγελθεί η προσπάθεια αποδόμησης του μάρτυρα με στόχο να αντληθούν στοιχεία απο τα οποία προκύπτουν οτι δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας". "Αποδείχθηκε ότι ήταν και αξιόπιστος και αυτόπτης μάρτυρας" επεσήμανε ο δικηγόρος συμπληρώνοντας "Δεν μπορείς να κάνεις  κριτική γιατί επέζησε και να κάνεις κριτική γιατί ο μάρτυρας δεν βοήθησε. Είναι δυνατόν να λέμε οτι ειναι προκατασκευασμένη η καταθεση αυτού του ανθρώπου; Να λέμε οτι σεβόμαστε την μνήμη του Παύλου Φυλσσα απειλώντας με μηνύσεις; Μόνο και μόνο  επειδή είδε το οργανωμένο έγκλημα πρέπει να αποδομηθεί " κατέληξε. 
 
Η ψευδορκία και οι...εντυπώσεις. 
 
Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο συνήγορος του Χρ. Παππά , Περικλής Σταυριανάκης,  υπέβαλε αίτημα να κρατηθεί ο μάρτυρας Δημήτρης Μελαχρινόπουλος μέχρι να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ψευδορκίας εκ μέρους του κατηγορώντας τον για κραυγαλέες αντιφάσεις που πλήττουν την αξιοπιστία του. Όταν το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν οι επίμαχες  διατάξεις του νόμου καθώς αφορούν δίκες μικρής  διάρκειας  και επιπλέον  "δεν βρίσκουν νομικό έρεισμα"  οι συνήγοροι υπεράσπισης άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να καταθέσουν μήνυση σε βάρος του μάρτυρα. 
 
Το λόγο πήρε ένας εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και διάβασε δήλωση στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων πως " οι κατηγορούμενοι προκαλούν, λοιδορούν και επιδεικνύουν ανεπίτρεπτη ασέβεια". Παράλληλα, κατηγόρησε τους συνηγόρους υπεράσπισης για "καταχρηστικά αιτήματα που σκοπό έχουν τον εκφοβισμό  των μαρτύρων.".
 
Πρόεδρος: Όχι κύριε συνήγορε δε θα συνεχίσετε  
Πολ. Αγωγή:Θέλουμε να καταχωρηθεί στα πρακτικά 
Πρόεδρος: Αναφέρεστε σε κάτι συγκεκριμένο ;
Πλ. Αγωγή:Υπήρχε συγκεκριμένη  στάση κατηγορουμένων .
Πρόεδρος:Ποιων κατηγορουμένων; Βάλλει κατά πάντων η δήλωσή σας 
Π. Αγωγή : Αν καλούμαστε να βάλουμε ονόματα δεν έχουμε πρόβλημα. 
Πρόεδρος: Με στοιχεία και σαφήνεια . 
 
"Παρόμοια  στάση επιδεικνύουν  και οι κατηγορούμενοι μέσα στη Βουλή" συμπλήρωσε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής για να διακοπεί από την Πρόεδρο.  
"Το δικαστήριο να προστατεύσει  τους μάρτυρες " διαμαρτυρήθηκε ο συνήγορος 
Πρόεδρος:Σε ποιο μάρτυρα υπήρχε πρόβλημα 
Συνήγορος :Και στον κ. Μελαχρινόπουλο η κ. Μπενέκη γελούσε χθες με ειρωνίες  και με καγχασμούς.  
Πρόεδρος:Και γιατί δεν το θέσατε χθες ; Ασχολείστε  με θέματα χάριν εντυπώσεων. Αυτά δώστε τα στους δημοσιογράφους καλύτερα. 
Πολ. Αγωγή: Να διασφαλίσετε τη δίκη και εμείς θα συμβάλουμε σε αυτό
Πρόεδρος : Αυτό είναι σύμβολή;  Απευθύνεστε μόνο στο ακροατήριο και όχι στο δικαστήριο. 
 
Η δίκη διεκόπη για τις 4 Νοεμβρίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση