GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"ΔΟΛια η ταύτιση Ανδρέα-Τσίπρα κύριε Ψυχάρη!"

- Ανοιχτή επιστολή του Κινήματος Νέων στον εκδότη του "Βήματος"- Στο πρόσφατο άρθρο σας στο "Βήμα της Κυριακής" επιχε...

- Ανοιχτή επιστολή του Κινήματος Νέων στον εκδότη του "Βήματος"-

Στο πρόσφατο άρθρο σας στο "Βήμα της Κυριακής" επιχειρήσατε να εξισώσετε την πολιτική προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου με αυτή του Αλέξη Τσίπρα.
Πρόκειται για μια αναλογία που πέρα από ανιστόρητη και απλουστευτική, δεν αντέχει πολύ στη βάσανο της λογικής.
Και αυτό γιατί το πολιτικό, μεταρρυθμιστικό έργο του Ανδρέα, ο διεθνής ρόλος του στην Ευρώπη αλλά και ευρύτερα με την πρωτοβουλία των Έξι για την Ειρήνη καθώς και το ακαδημαϊκό του έργο στην Αμερική που έδωσε βραβείο Νόμπελ μέσω των μαθητών του, -των Andy's boys- στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ καθιστούν την όποια σύγκριση ανεδαφική.
Όπως επίσης ανεδαφική είναι και η απόπειρα ταύτισης μιας εμβληματικής προσωπικότητας της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της χώρας μας με έναν πρωθυπουργό λίγων μηνών.
Γι' αυτό και είναι άλλο ο "Ανδρέας" και άλλο "Αλέξης" κύριε Ψυχάρη.
Ο κύριος Τσίπρας θα κριθεί για όσα έχει ήδη κάνει, για όσα πρόκειται ή δεν πρόκειται να κάνει.
Θα κριθεί για την δική του πορεία και τις δικές του επιλογές.
Ωστόσο, αυτό που μας προβληματίζει ιδιαίτερα δεν είναι το μακιγιάζ της πολιτικής ανεπάρκειας του κυρίου Τσίπρα ούτε η συστηματική πολιτική πλαστοπροσωπία που συντηρείται από τον ιστορικό χώρο που οδήγησε τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο και επιχείρησε προσωπικά και πολιτικά να τον εξοντώσει.
Αυτό που μας προβληματίζει περισσότερο είναι το πού πραγματικά αποσκοπούν αυτές οι κολακευτικές αναφορές, πού στοχεύουν οι παραμορφώσεις της ιστορικής αλήθειας?
Ειδικότερα, όταν γράφονται σε ένα έντυπο που και στο παρελθόν λειτούργησε ως "Βήμα" προσωπικών επιδιώξεων και όχι προοδευτικής ενημέρωσης.
Ένα έντυπο που το 1965 στήριξε ανοιχτά την αποστασία διαβλέποντας τότε όχι τον "Αλέξη" ως "Ανδρέα" αλλά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ως Γεώργιο Παπανδρέου.
Αλλά και πιο πρόσφατα το 2007, όταν με το πρωτοσέλιδο του, με τα "Παραιτηθείτε κύριε Πρόεδρε" παρενέβη με τον πλέον άκομψο τρόπο στα εσωκομματικά ζητήματα του ΠΑΣΟΚ για να λάβει θέση υπέρ συγκεκριμένης πολιτικής ομάδας και υποψηφίου.
Της ομάδας αυτής και του "υποψηφίου" που μετέτρεψε το ιστορικό κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου σε συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας και επέτρεψε τη λεηλασία, την υποκλοπή της πολιτικής του παρακαταθήκης από τον κύριο Τσίπρα που σήμερα εκθειάζετε.
Το αν λοιπόν ο κύριος Τσίπρας θέλει -τηρουμένων των αναλογιών- όντως να μοιάσει στον Ανδρέα Παπανδρέου κι όχι όπως τώρα στον Αντώνη Σαμαρά και τα "Ζάππεια", δεν θα κριθεί από κολακευτικά άρθρα αλλά από πράξεις. Θα κριθεί από το επικείμενο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες και από την επιθυμία του να συγκρουστεί με κατεστημένα συμφέροντα, με τη νομοθετική του αντιδιαστολή στο τρίγωνο που σχηματίζεται ανάμεσα στο πολιτικό σύστημα, τα media και την οικονομική ελίτ.
Γιατί είναι η τριγωνική αυτή σχέση που οδήγησε τη χώρα στα βράχια με ένα παρασιτικό μοντέλο ανάπτυξης, που συγκάλυψε μέσω των ευνοϊκών τραπεζικών διευθετήσεων και των "θαλασσοδανείων" την επανίδρυση του πελατειακού κράτους από τον κύριο Καραμανλή και εξέθρεψε τη διαφθορά.
Είναι το ίδιο οικονομικό και πολιτικό τρίγωνο που σιώπησε και συγκατάνευσε στην ανατροπή ενός εκλεγμένου πρωθυπουργού με εκπεφρασμένη τη βούληση -όχι διακηρυκτικά ή στα λόγια αλλά με έργο, με μεταρρυθμίσεις στη Βουλή- να επιλέξει τη διαφάνεια αντί της διαπλοκής.

Κύριε Ψυχάρη,
Ως εκδότης του Βήματος έχετε κάθε δικαίωμα να αναπτύσσετε την άποψή σας και να διαμορφώνετε κατά τη βούληση σας τη φυσιογνωμία της εφημερίδας σας.
Δεν έχετε όμως κανένα δικαίωμα προσβάλλετε την ιστορική μνήμη με υπεραπλουστεύσεις και κολακείες που εξυπηρετούν ιδιοτελή συμφέροντα.
Γιατί τότε, δεν προσβάλλετε μόνο την ιστορική αλήθεια αλλά και τη νοημοσύνη των αναγνωστών σας.
Φιλικά,
Κίνημα Νέων
Νέοι Σοσιαλιστές

1 σχόλιο

 1. Η ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΠΙΤΑΛ ΚΟΝΤΡΟΛ..." ΔΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ , ΟΠΩΣ Η ΚΥΝΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ
  1) EVELYN DE ROTHSCHILD
  https://en.wikipedia.org/wiki/Evelyn_Robert_de_Rothschild
  http://www.breathingenglishair.blogspot.fr/2012/04/ascott-house-buckinghamshire.html
  http://www.thefullwiki.org/Ascott_House
  http://www.gettyimages.com/detail/news-photo/sir-evelyn-and-lady-de-rothschild-with-bill-and-hillary-news-photo/104183230
  Coordinates: 51°53′43.62″N 0°42′22.23″W

  2) JACOB ROTHSCHILD
  https://en.wikipedia.org/wiki/Jacob_Rothschild,_4th_Baron_Rothschild
  http://www.zimbio.com/photos/Prince+Charles/Jacob+Rothschild/Reception+Held+Prince+Charles+London/08Isgaq04Qa
  http://www.thefullwiki.org/Waddesdon_Manor
  http://www.waddesdon.org.uk/
  Coordinates: 51°50′32″N 0°56′16″W

  VILLA LORD JACOB ROTHSCHILD CORFU'.
  39,757129° N 19,946010° E

  3) DAVID DE ROTHSCHILD
  http://www.rothschild.com/David_de_Rothschild/
  http://en.wikipedia.org/wiki/David_Ren%C3%A9_de_Rothschild
  Château de Reux
  Coordinates: 49°16'31"N 0°9'22"E

  4) ERIC DE ROTHSCHILD
  http://www.gettyimages.com/detail/news-photo/eric-de-rothschild-and-wife-maria-beatrice-caracciolo-di-news-photo/84616462
  http://www.gettyimages.nl/detail/nieuwsfoto's/queen-elizabeth-ii-meets-sir-evelyn-de-rothschild-lady-nieuwsfotos/72668835

  5) BENJAMIN DE ROTHSCHILD
  https://en.wikipedia.org/wiki/Benjamin_de_Rothschild
  http://www.gettyimages.com/detail/news-photo/baron-benjamin-de-rothschild-his-wife-baroness-ariane-de-news-photo/170740077
  http://wikimapia.org/6825620/fr/Chateau-de-Pregny
  http://www.panoramio.com/photo/77169200
  Coordonnées : 46°14'6"N 6°8'34"E


  6) EDOUARD DE ROTHSCHILD
  http://en.wikipedia.org/wiki/Edouard_Etienne_de_Rothschild
  http://www.zimbio.com/photos/Edouard+de+Rothschild/Gucci+Paris+Masters+2012+Opening+Day/T3NwWmxHTNA

  7) NATHANIEL DE ROTHSCHILD
  http://wikibin.org/articles/nathaniel-robert-de-rothschild.html http://www.newyorksocialdiary.com/node/2354/print

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση