GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρωσικό αεροσκάφος συνετρίβη στο Σινά

Την συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους που εξαφανίστηκε το πρωί από τα ραντάρ της πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε η Αίγυπτος, ύστερα από...

Ρωσικό αεροσκάφος συνετρίβη στο Σινά

Την συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους που εξαφανίστηκε το πρωί από τα ραντάρ της πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε η Αίγυπτος, ύστερα από ένα κομφούζιο πληροφοριών. 

Αν και λίγο αργότερα οι αιγυπτιακές αρχές ανακοίνωσαν ότι το αεροπλάνο είναι ασφαλές, βρίσκεται πλέον στον τουρκικό εναέριο χώρο και έχει επαφή με τις τουρκική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας- τελικά η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το ρωσικό Airbus με 212 επιβάτες και πλήρωμα συνετρίβη στην Χερσόνησο του Σινά. Οι περισσότεροι επιβάτες ήταν Ρώσοι τουρίστες που επέστρεφαν στην πατρίδα τους, ανάμεσα τους και πολλά παιδιά. 

Το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι το αεροπλάνο ήταν ένα Airbus A-321 jet, μετέφερε 224 επιβάτες και πλήρωμα, είχε προορισμό την Αγία Πετρούπολη και άνηκε στην Ρωσική αεροπορική εταιρία Kogalymavia. 

Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν το αεροσκάφος στην περιοχή Χασάνα, νότια του Αρίς, στο Σινά, σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο πολιτικής αεροπορίας. Το αεροπλάνο κατέπεσε σε βραχώδη περιοχή, καταστράφηκε ολοσχερώς και όλοι οι επιβαίνοντες θα πρέπει να θεωρούνται νεκροί.

Ο πρωθυπουργός Σέριφ Ισμαήλ συγκαλεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για να αντιμετωπιστεί η "κρίση". Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά αλλά όλα τα σενάρια - από ατύχημα μέχρι αεροπειρατεία- είναι ανοικτά. 

Σύμφωνα πάντως με τις υπηρεσίες ασφαλείας, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από τους ισλαμιστές εξτρεμιστές που δρουν στην περιοχή.

Το αεροσκάφος χάθηκε από τα αιγυπτιακά ραντάρ 23 λεπτά μετά την απογείωσή του από το θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Σαρμ ελ-Σέιχ και - σύμφωνα με το RT - ο πιλότος ζήτησε άδεια για να αλλάξει πορεία και να  προσγειωθεί στο Κάιρο και στη συνέχεια χάθηκε η επαφή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση