GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΘΡΙΛΕΡ ή ΘΕΑΤΡΟ; Άκαρπο το Euroworking Group!

Με μοναδικό θέμα συζήτησης τη διαμόρφωση της ατζέντας του Eurogroup της Δευτέρας συνεδρίασαν το απόγευμα της Κυριακής - μέσω τηλεδιάσκεψη...

Με μοναδικό θέμα συζήτησης τη διαμόρφωση της ατζέντας του Eurogroup της Δευτέρας συνεδρίασαν το απόγευμα της Κυριακής - μέσω τηλεδιάσκεψης - οι εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Euro Working Group), καθώς ακόμη δεν έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών που να επιτρέπει τη λήψη αποφάσεων.
Μετά από ένα τριήμερο μαραθώνιο επαφών (τηλεδιασκέψεων και όχι μόνο), το οικονομικό επιτελείο στρέφει πλέον το βλέμμα του στο κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας, προκειμένου να αναζητηθεί εκεί πολιτικής φύσεως συμφωνία για το μεγάλο αγκάθι της διαπραγμάτευσης, τους πλειστηριασμούς.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, από το αυριανό Eurogroup δεν αναμένεται αποδέσμευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ, καθώς χωρίς συμφωνία Αθήνας - δανειστών στα ανοιχτά μέτωπα της διαπραγμάτευσης, το μόνο που μπορεί να πραγματοποιηθεί είναι μια πιστοποίηση προόδου και μόνο.
Οι διαβουλεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών έχουν λάβει δραματικές διαστάσεις και ο κίνδυνος αδιεξόδου καραδοκεί. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος της πολιτικής "παρέμβασης" του Αλ. Τσίπρα μέσω των τηλεφωνικών του επαφών με τους κ. κ. Γιούνκερ, Ολάντ και Μέρκελ το απόγευμα της Κυριακής.
Οι πληροφορίες θέλουν πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή σύγκλιση και δη συμφωνία για το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς στο Eurogroup, η Αθήνα θα επιδιώξει το θέμα αυτό να "περάσει" από την πρώτη στη δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων με στόχο να κερδίσει έστω και λίγο περισσότερο χρόνο.
Τα χρονοδιαγράμματα ωστόσο για την κυβέρνηση είναι εξαιρετικά σφικτά, καθώς ανεξάρτητα από την έκβαση του αυριανού Eurogroup, εντός της εβδομάδας επιστρέφουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των δανειστών, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το δεύτερο πακέτο με τα προαπαιτούμενα - σαφής προϋπόθεση είναι να κλείσει και το πρώτο πακέτο - αλλά και να αξιολογηθεί η πορεία ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών. Στο μεταξύ, εμμένουν και οι πληροφορίες πως οι δανειστές έθεσαν στην κυβέρνηση αυστηρή και σαφή προθεσμία έως την Τετάρτη ώστε να ψηφίσει στη βουλή όλα τα εκκρεμή μέτρα - ανοιχτά μέτωπα - από την πρώτη δέσμη των προαπαιτούμενων για να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις και να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Αθήνας και θεσμών.
Γιατί ΕΚΤ και ΔΝΤ πιέζουν για απελευθέρωση των πλειστηριασμών
Το οικονομικό επιτελείο περνά εξαιρετικά δύσκολες ώρες, καθώς όπως αποκαλύπτουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές, σε ό,τι αφορά το θέμα των πλειστηριασμών, επικρατεί "χάος" ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές.
Κατά τις πληροφορίες, οι ξένοι παραμένουν άκαμπτοι, ενώ αμετακίνητη στην πρότασή της συνεχίζει να είναι και η ελληνική πλευρά. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από το μέτωπο των δανειστών, ΕΚΤ και ΔΝΤ είναι εκείνοι που πιέζουν περισσότερο για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, με στόχο να παραδειγματιστούν οι κακοπληρωτές και εφόσον συμμορφωθούν να αρχίσουν να πληρώνουν.
Παρά τις μαραθώνιες και εντατικές διαβουλεύσεις του τελευταίου τριημέρου, συνεχίζει να υπάρχει μεγάλη απόκλιση, μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, τόσο σε ό,τι αφορά την αξία του ακινήτου, όσο και στο εισόδημα.
Κατά τις πληροφορίες, οι δανειστές πιέζουν να περιοριστούν στο ελάχιστο οι όροι προστασίας της πρώτης κατοικίας έναντι των πλειστηριασμών, με την Αθήνα, ωστόσο, να επιχειρεί να καλύψει το 50-60% των δανειοληπτών με κόκκινα στεγαστικά δάνεια, κάτι που δεν ικανοποιεί τους τεχνοκράτες.
Είναι ενδεικτικό πως οι δανειστές θέτουν όριο όριο αντικειμενικής αξίας στις 120.000 ευρώ, ενώ η Αθήνα επιμένει για όριο αντικειμενικής αξίας τις 200.00 ευρώ για άγαμο, τις 250.000 ευρώ για ζευγάρι και 25.000 ευρώ για κάθε παιδί έως τρία παιδιά.

6 σχόλια

  1. ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ "ΘΕΣΜΟΥΣ" ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ,ΜΕΤΑ,ΑΦΟΥ ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΔΕΚΑΡΑΣ, ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩΚΩΛΟΧΑΡΤΟ ΤΟΥΣ
    Πρεπει να αποσταλλει αμεσα στους "θεσμους" το αιτημα αποζημιωσης της Ελλαδος για τα "προγραμματα" που εφηρμοσαν και ειχαν σαν αποτελεσμα τον θανατο δεκαδων χιλιαδων συμπολιτων μας,την κατακορυφη μειωση των γεννησεων και τις τεραστιες καταστροφες στην Ελληνικη οικονομια...
    ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ !!!
    ΟΙ "ΘΕΣΜΙΚΟΙ" ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. DEFAULT & EXIT
    “FUCK THE NATO”
    “FUCK THE ΙΜF”
    “FUCK THE €U”
    “FUCK THE €URO”
    “FUCK THE BANK$T€R$"
    "FUCK THE ROTH$CHILD$"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ΘΡΙΛΕΡ ή ΘΕΑΤΡΟ; Άκαρπο το Euroworking Group!"
    ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΝΑ ΧΑΡΙΖΕΤΕ ΖΡΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΞΕΝΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ,ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΥΠΩΣΤΕ ΧΡΗΜΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιούνκερ: Ο Τσίπρας δεν είχε καμία στρατηγική, δέχθηκε μετά το δημοψήφισμα μια πολύ χειρότερη συμφωνία

    Τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα-Βαρουφάκη-Παππά αποκαλύπτει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας σε ντοκιμαντέρ για τα δραματικά γεγονότα του περασμένου καλοκαιριού.
    Αντιγράφω από σχετικό ρεπορτάζ της Ημερησίας:
    Ο Γιούνκερ χαρακτηρίζει «κυνική» την ελληνική κυβέρνηση, καθώς όπως λέει με έντονα σκωπτική διάθεση, απέρριψε την δική του πρόταση, οδήγησε τον ελληνικό λαό σε ένα δημοψήφισμα με «φόντο μια αντιευρωπαϊκή προπαγάνδα» και ένα μήνα αργότερα πρότεινε η ίδια μια πολύ χειρότερη συμφωνία με τους εταίρους. Αυτό λέει, με μια δόση ειρωνείας, ο Γιούνκερ, είναι ένα «εκπληκτικό κατόρθωμα»!
    Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν μπορεί να διακρίνει «σχέδιο» πίσω από τις κινήσεις των Ελλήνων πολιτικών κατά τις διαπραγματεύσεις. «Πιστεύω πολύ ειλικρινά, μετά από όσα ζήσαμε πως η Ελλάδα δεν είχε στρατηγική, την σχεδίαζαν μέρα με τη μέρα», επισημαίνει ο Γιούνκερ.
    Αν μετά από λίγους μόνο μήνες ο Ζαν-Κλον Γιούνκερ εκφράζεται σε τέτοιους τόνους για τα κατορθώματα του ΣΥΡΙΖΑ, σκεφθείτε πόσο σκληρά θα είναι αυτά που θα γράψουν οι ιστορικοί του μέλλοντος, περιγράφοντας μια χώρα να χτυπάει με πείσμα το κεφάλι της στον τοίχο, ελπίζοντας να υποχωρήσει ο τοίχος.

    Η πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη για τον τίτλο της χειρότερης κυβέρνησης όλων των εποχών, πολύ δύσκολα θα καταφέρει κάποιο άλλο κυβερνητικό σχήμα να την ανταγωνιστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τότε που ο Σαμαράς έλεγε τα ίδια με όσα λέει τώρα ο Τσίπρας
    Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014.
    Βουλή των Ελλήνων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απευθύνεται στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. Είναι κατηγορηματικός και σαφέστατος: "Αν τολμήσουν να ζητήσουν την υπογραφή μας στα μνημόνιά τους, θα πάρουν εκ νέου την απάντηση που πήραν και την προηγούμενη φορά. Ψάξτε αλλού για συνένοχους στο έγκλημα! Εμείς ούτε τις επικύψεις συνηθίζουμε ούτε μας κρατάνε από πουθενά για να μας εκβιάζουν και να απαιτούν την υπογραφή και τη συναίνεσή μας στην πολιτική που καταστρέφει τη χώρα!" διακηρύσσει χωρίς περιστροφές.
    Βουλή των Ελλήνων και πάλι.
    Αυτή τη φορά, αίθουσα της ολομέλειας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι λάβρος κατά της κυβέρνησης: "Δεν θα γίνουμε συνένοχοι! Oπως απορρίψαμε το μνημόνιο 1, έτσι θα απορρίψουμε και αυτά που προεξοφλούνται με το μνημόνιο 2... Τα μνημόνια είναι η πολιτική δέσμευση για μια επ' άπειρον ασφυξία της οικονομίας. Αν θέλετε συναίνεση στην ασφυξία, να τη βρείτε αλλού! Πέρυσι βρήκατε άλλους να σας στηρίξουν, φέτος θα είναι πιο δύσκολο λόγω λαϊκής κατακραυγής" δηλώνει αταλάντευτος. Αν όμως νομίζετε ότι αυτός που είπε τα παραπάνω λόγια ήταν ο Αλέξης Τσίπρας σε κάποια προηγούμενη παρέμβασή του στη Βουλή, κάνετε λάθος. Η σκηνή που σας περιγράψαμε στο κοινοβούλιο έχει λάβει χώρα πριν από τρία χρόνια.
    Την Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011.
    Τότε όμως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ήταν ο Τσίπρας, ήταν ο... Αντώνης Σαμαράς! Ο Σαμαράς είπε λοιπόν τα όσα προαναφέρθηκαν! Το τι έκανε ο ίδιος όταν ανέλαβε την εξουσία είναι μια άλλη, θλιβερή ιστορία, αλλά δύσκολα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί στα σοβαρά ότι υπάρχει ουσιαστική διαφορά ανάμεσα σε αυτά που έλεγε τότε ο Αντώνης Σαμαράς και σε αυτά που λέει τώρα ο Αλέξης Τσίπρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημόσια παραδοχή Τσακαλώτου:
    =======================
    Δεν ήμασταν έτοιμοι, δεν είχαμε ιδέες, δεν είχαμε συγκεκριμένες προτάσεις
    Στην παραδοχή ότι η καθυστέρηση στη συμφωνία με τους δανειστές οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη ιδεών και προτάσεων από την κυβέρνηση κατά το προηγούμενο διάστημα, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.
    Ο κ. Τσακαλώτος και επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας σε ομιλία του στο συνέδριο της Ναυτεμπορικής άσκησε έμμεση κριτική στους χειρισμούς του Γιάνη Βαρουφάκη, προκατόχου του στις συνομιλίες του με τους δανειστές, ενώ παραδέχθηκε δημοσίως ότι το προηγούμενο διάστημα η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε συγκεκριμένες προτάσεις!
    «Νομίζω ότι αυτοί που λένε ότι υπήρχε καθυστέρηση γιατί δεν είμαστε έτοιμοι, δεν είχαμε ιδέες, δεν είχαμε προτάσεις συγκεκριμένες νομίζω ότι σε ό,τι λένε υπάρχει μια βάση αλήθειας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.
    Μιλώντας σε σπαστά ελληνικά, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιχείρησε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν είχε ιδέες και προτάσεις στις αρχικές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.
    «Όταν μια καινούρια κυβέρνηση έρχεται στην εξουσία, ιδιαίτερα όταν ήτανε εκτός εντελώς του πολιτικού συστήματος, ότι έχει και μια έλλειψη και τεχνογνωσίας και διοικητική βοήθεια δεν έχει και τεχνοκρατική βοήθεια δεν έχει…», συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πρόσθεσε: «Αλλά νομίζω ότι τα βασικά προβλήματα ήταν πολιτικά».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση