GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε το Paris Match για το εξώγαμο το Αλβέρτου

Mετά από πολυετή διαμάχη, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαίωσε σήμερα το γαλλικό περιοδικό Paris Match για την αποκ...

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε το Paris Match για το εξώγαμο το Αλβέρτου
Mετά από πολυετή διαμάχη, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαίωσε σήμερα το γαλλικό περιοδικό Paris Match για την αποκάλυψη του 2005 της ύπαρξης του εξώγαμου γιου του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, με το σκεπτικό ότι η πληροφορία αυτή "ξεπερνούσε το πλαίσιο της ιδιωτικής ζωής" του μονάρχη.
Η καταδικαστική απόφαση κατά του περιοδικού από γαλλικό δικαστήριο συνιστά παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης, σύμφωνα με την τελεσίδικη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, διότι η αποκάλυψη του κρυφού γιου του πρίγκιπα Αλβέρτου αφορά το δημόσιο συμφέρον, "δεδομένου του κληρονομικού χαρακτήρα της λειτουργίας του αρχηγού του βασιλείου των Μονεγάσκων".
Το Paris Match είχε καταδικασθεί το 2005 σε καταβολή προστίμου 50.000 ευρώ ως ηθική αποζημίωση στον πρίγκιπα Αλβέρτο, ο οποίος είχε μόλις διαδεχθεί τον πατέρα του Ρενιέ στον θρόνο του Μονακό και τότε δεν είχε κληρονόμο.
Το επίμαχο δημοσίευμα ήταν μία μακροσκελής συνέντευξη της αεροσυνοδού Νικόλ Κοτ, στην οποία αποκάλυπτε ότι ο πρίγκιπας Αλβέρτος ήταν ο πατέρας του γιου της Αλεξάντρ, γεννημένου τον Αύγουστο 2003. Εναν μήνα αργότερα, ο πρίγκιπας αναγνώρισε την πατρότητα του παιδιού, μέσω ανακοίνωσης.
"Η επίμαχη πληροφορία δεν εστερείτο πολιτικής σημασίας και αφορούσε ενδεχομένως το δημόσιο συμφέρον σχετικά με τους ισχύοντες κανόνες διαδοχής στο Πριγκιπάτο", οι οποίοι αποκλείουν τα γεννημένα εκτός γάμου παιδιά από τη διαδοχή στον θρόνο, αναφέρεται στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση