GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η Τουρκία θα το μετανιώσει πολλές φορές!

Πιο επιθετικός από ποτέ εμφανίστηκε ο Ρώσος πρόεδρος στο ετήσιο διάγγελμά του, αναφορικά με την κατάρριψη του Ρωσικού πολεμικού αεροσκά...

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η Τουρκία θα το μετανιώσει πολλές φορές!

Πιο επιθετικός από ποτέ εμφανίστηκε ο Ρώσος πρόεδρος στο ετήσιο διάγγελμά του, αναφορικά με την κατάρριψη του Ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από την Άγκυρα. 

"Η Τουρκία θα το μετανιώσει περισσότερο από μία φορά για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού κοντά στα συρο-τουρκικά σύνορα" είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, προσθέτοντας ότι η Μόσχα δεν θα αγνοήσει "την υποβοήθηση των τρομοκρατών" από την Άγκυρα. 

"Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτήν τη συνέργεια με τους τρομοκράτες. Θα θεωρούμε πάντα την προδοτική ενέργεια ως μία από τις πλέον κακόβουλες πράξεις", δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, κατά την ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του έθνους. 

Μάλιστα, χαρακτήρισε την τουρκική κυβέρνηση μια "κλίκα που έχασε τα λογικά της". "Φαίνεται ότι ο Αλλάχ αποφάσισε να τιμωρήσει την κλίκα που βρίσκεται στην εξουσία στην Τουρκία στερώντας της τη λογική", είπε προκαλώντας τα γέλια του ακροατηρίου του.

Σε αντίποινα για την κατάρριψη του βομβαρδιστικού, η Ρωσία έχει ήδη απαγορεύσει κάποιες τουρκικές εισαγωγές τροφίμων από 1ης Ιανουαρίου 2016 και απαγόρευση των πτήσεων τσάρτερ από 1ης Δεκεμβρίου. 

Όμως, το σημερινό εθνικό διάγγελμα, χωρίς να διευκρινίζει πώς, ο Πούτιν κατέστησε σαφές ότι Μόσχα σχεδιάζει να επεκτείνει τις κυρώσεις: "Αν κάποιος νομίζει ότι έχει διαπράξει αυτό το απαίσιο έγκλημα πολέμου και ότι θα ξεφύγει με ορισμένα μέτρα σχετικά με τις ντομάτες τους, κάνει τεράστιο λάθος" είπε οργισμένος. Διευκρίνισε όμως ότι "δεν έχουμε την πρόθεση να προχωρήσουμε σε απειλές ανάληψης στρατιωτικής δράσης".

Σε μια αναφορά που αποσκοπεί σαφώς στην Δύση, ο Πούτιν δήλωσε ότι οι χώρες "δεν θα πρέπει να εφαρμόζουν δύο μέτρα και σταθμά κατά της τρομοκρατίας", ούτε να χρησιμοποιούν τρομοκρατικές ομάδες για τις δικές τους ανάγκες – άλλη μία αναφορά στις ξεκάθαρες κατηγορίες της Μόσχας ότι ο Ερντογάν και η οικογένειά του επωφελούνται από το λαθρεμπόριο πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες εξελίξεις για την Ρωσο-τουρκική κρίση εδώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση