GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εορτασμός Μητρικού Θηλασμού

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού  γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 1-7 Αυγούστου από το 1991 (στην Ελλάδα 1-7 /11) υπό τον συντονισμό της WABA (Παγ...

Εορτασμός Μητρικού Θηλασμού

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού  γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 1-7 Αυγούστου από το 1991 (στην Ελλάδα 1-7 /11) υπό τον συντονισμό της WABA (Παγκόσμια Συμμαχία Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό) από υποστηρικτές του θηλασμού σε πάνω από 170 χώρες.

Το κεντρικό θέμα και σύνθημα για φέτος είναι : «Θηλασμός και εργασία: Ας το κάνουμε να πετύχει!»

Η υποστήριξη των γυναικών προκειμένου να συνδυάσουν την εργασία με τη μητρότητα είναι ένα σύνθετο και πολυεπίπεδο έργο, που απαιτεί διάφορες προσεγγίσεις και αφορά πληθώρα φορέων με κοινούς στόχους.

Η Προστασία Μητρότητας (ΠΜ) περιλαμβάνει επτά τομείς (1) πλαίσιο (2) άδεια μητρότητας, (3) επιδόματα/χρηματικά οφέλη μητρότητας, (4) ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, (5) προστασία εργασίας και αποφυγή διακρίσεων, (6) διαλείμματα για θηλασμό και (7) υποδομές για το θηλασμό.

Παρότι η άδεια μητρότητας μετ’ αποδοχών είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προϋπόθεση για να μπορέσουν οι γυναίκες να θηλάσουν επιτυχώς, από μόνη της ΔΕΝ είναι αρκετή. Η έρευνα έχει δείξει ότι ( πέρα από την πρόβλεψη της άδειας μητρότητας μετ’ αποδοχών,) οι γυναίκες χρειάζονται πληροφόρηση και υποστήριξη κατά την περίοδο πριν και μετά τον τοκετό, για να αντιμετωπίσουν ζητήματα σε προσωπικό, οικογενειακό και εργασιακό επίπεδο.

Στόχοι της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού 2015 είναι:

  • Η συντονισμένη παγκόσμια δράση υποστήριξης των γυναικών για να συνδυάσουν τον θηλασμό και την εργασία, είτε είναι στον επίσημο οργανωμένο τομέα, στον τομέα της αδήλωτης («μαύρης») εργασίας, της ανασφάλιστης εργασίας ή της εργασίας στο σπίτι.
  • Η προώθηση δράσεων από τους εργοδότες για να γίνουν φιλικοί προς την οικογένεια, τους γονείς, τα μωρά και προς τη μητέρα ώστε να διευκολύνουν ενεργά και να υποστηρίξουν τις εργαζόμενες γυναίκες να συνεχίσουν το θηλασμό.
  • Η ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματα προστασίας της μητρότητας παγκόσμια και η ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης της σχετικής εθνικής νομοθεσίας και την εφαρμογής της.
  • Να ενισχυθούν, διευκολυνθούν και προβληθούν πρακτικές οι οποίες βοηθούν τις γυναίκες, που εργάζονται σε αδήλωτη («μαύρη») εργασία, να θηλάσουν.
  • Να υπάρξει συνεργασία με καίριες ομάδες, π.χ. με σωματεία εργαζομένων, συνδικαλιστικά όργανα, ομάδες γυναικών και ομάδες νέων, για την προστασία, στο χώρο εργασίας, των δικαιωμάτων των γυναικών σε σχέση με το θηλασμό.

 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ του Γ.Ν.Ε «Θριάσιο», συμμετέχοντας στην δράση της WABA, σας καλεί στην  εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώσει στις  09/12/2015, ώρα 11.00 .

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση