GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το σκάνδαλο του ΠΑΟΚ και τα φιλικά του Ολυμπιακού

Θα αρχίσω από τη βόρεια Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ, γιατί απασχολεί τον περισσότερο τον κόσμο που ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ προσπάθη...


Θα αρχίσω από τη βόρεια Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ, γιατί απασχολεί τον περισσότερο τον κόσμο που ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε το καλοκαίρι να γίνει ευρωπαϊκή ομάδα όπως λέγεται, αλλά για να το πετύχει αυτό ναι μεν χρειαζόταν η επιλογή του Άρνεσεν, που είναι ένα καλό όνομα τεχνικού διευθυντή, αλλά έπρεπε να γίνει και επιλογή ενός έμπειρου προπονητή. Έμπειρου, αλλά που θα είχε και κίνητρο διάκρισης. Ένας τεχνικός επιπέδου και στιλ Βαλβέρδε στην πρώτη θητεία του στον Ολυμπιακό, τηρουμένων των αναλογιών.

Γιατί είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει στον ΠΑΟΚ, με ένα εκπαιδευόμενο προπονητή όπως είναι ο Τούντορ. Ο Κροάτης απέδειξε ότι δεν το έχει, είναι παντελώς άπειρος. Δεν μπορεί μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, που έχει πολύ καλό υλικό πλην του κεντρικού αμυντικού διδύμου, να εμφανίζει όλους αυτούς τους μήνες τέτοια εικόνα.

Φτάσαμε μετά από μήνες για να παίξει 4-3-2-1, που έπαιξε με τον ΠΑΣ Γιάννενα, γιατί τώρα το κατάλαβε ο προπονητής του πως μόνο έτσι μπορεί να παίξει. Δεν έχει και σούπερ ομάδα, αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι γιούργια. Πρέπει να υπάρχει σύστημα. Και το σύστημα πρέπει να συμβαδίζει με το υλικό του ρόστερ.

Ήρθε ο προπονητής Τούντορ και ήταν ακόμα επηρεασμένος από τον ποδοσφαιριστή Τούντορ, της Γιουβέντους. Και ήθελε με σύστημα 3-5-2, να κάνει τον Λέοβατς αριστερό μπακ - χαφ. Μιλάμε για τον παίκτη που θέλει να βρει πιάτσα ταξί για να επιστρέψει στη θέση του, όταν κάνει ανέβασμα. Το παιδί είναι βαρύ, δεν το βλέπουν; Ούτε γίνεται να παίξει με τρεις κεντρικούς τον Τζαβέλα, τον Βίκτορ και τους Μαλεζάδες! Αν θέλεις να παίξεις με τριπλέτα στην άμυνα, πρέπει να ξέρουν μπάλα αυτοί οι παίκτες, να την κατεβάζουν όμορφα.

Τα συστήματα και οι τακτικές γίνονται από τον προπονητή, το υλικό του ΠΑΟΚ έπρεπε να αξιολογηθεί και μετά να βγει το σύστημα. Ο Τούντορ, για παράδειγμα, πιστεύω πως βγάζει κόμπλεξ έναντι του Μπερμπάτοφ! Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει, είναι σκάνδαλο! Αν γινόταν κάτι αντίστοιχο σε ομάδα της Αθήνας, θα είχαν ξεσπάσει οι δημοσιογράφοι. Ενώ εδώ, στη Θεσσαλονίκη, που η πιάτσα είναι μικρή, με ένα σαντουιτσάκι τους καθησυχάζεις όλους.

Τα ατού του ΠΑΟΚ είναι παίκτες όπως ο Αθανασιάδης, ο Μπερμπάτοφ, ο Μακ, ο Κάτσε, ο Πέλκας, ο Ροντρίγκες, ο Ζάιρο... Σε αυτούς πρέπει να επενδύσει ο ΠΑΟΚ. Αλλά όταν βλέπω τον Μακ σέντερ φορ, πρέπει ο προπονητής να είναι άσχετος ή με πολλά κολλήματα. Δεν υπάρχει πουθενά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο παίκτης με ταχύτητα, που να μην τον αφήνουν να έχει χώρο μπροστά του. Ο Μακ, ο Ρορντίγκες, ο Ζάιρο, είναι παίκτες που θέλουν χώρο μπροστά τους. Γιατί όταν βρούνε χώρο, ξευτιλίζουν κάθε αντίπαλο.

Ο Τούντορ μετά από 7 μήνες και ενώ τα δοκίμασε όλα και ξευτιλίστηκε, αποφάσισε ότι θέλει να φτιάξει κορμό. Εγώ του λέω να πάει να φτιάξει κανέναν κορμό γλυκό, να τον πουλήσουμε στα ζαχαροπλαστεία! Ο ΠΑΟΚ με τον Σαββίδη, που είναι ο μοναδικός... χωσάδας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σου κάνει δώρο τον Μπερμπάτοφ. Ζήτα του και δύο στόπερ να ξέρουν μπάλα και καθάρισες! Γιατί ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό. Και πήραν τον Του-ντορ, τις δύο πόρτες δηλαδή, τον δίπορτο, για να ανακαλύψει μέσα Ιανουαρίου το σύστημα που ταιριάζει στην ομάδα του! Καλημέρα σας και φέξε μου και γλίστρησα μαζί!

Θα τους κάνει πλάκα ο Ολυμπιακός και θα έρχεται η ΑΕΚ καταϊδρωμένη, που είναι ομάδα Β΄ Εθνικής και μισό ή Α΄ Εθνικής παραλίγο. Η ΑΕΚ είναι δεύτερη στον βαθμολογικό πίνακα και είναι τεράστια ομάδα, δεν αμφισβητείται αυτό. Αλλά αγωνιστικά φέτος, είναι ομάδα επιπέδου Λεβαδειακού. Πήρε προπονητή για να παίζει άμυνα και να εκμεταλλευτεί λάθη αντιπάλων για να πάρει αποτελέσματα. Η ΑΕΚ, έτσι όπως τη βλέπω τώρα, δεν μπορεί να κοντράρει κανέναν. Και στα πλέι οφ κάνω πρόβλεψη, με βάση όσα βλέπω τώρα, ότι θα τερματίσει τρίτη. Θέλει μεταγραφές επιπέδου για να προχωρήσει.

Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τα ίδια. Ο Αλαφούζος αφού τελείωσε με τους πρίγκιπες και τους Τσάκες, τώρα λέει ότι έβαλε 30 εκ. ευρώ στην ομάδα. Αλλά ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτα περισσότερο στο πρωτάθλημα από αυτό που έχει τώρα, με τους Μπούρμπους στα μπακ και τον... Χαϊλάντερ και τον μπάρμπα - Στάθη σέντερ μπακ. Επίσης δεν γίνεται να προχωρήσει μεγάλη ομάδα χωρίς τερματοφύλακα. Και βάζω ένα ερώτημα: Πείτε μου ποια άλλη ευρωπαίκή ομάδα, πλην των αγγλικών, έχει Άγγλο τερματοφύλακα! Είναι φοβερό αυτό, σαν να ζεις στο Νευροκόπι και να πηγαίνεις να αγοράσεις πατάτες από τη Θεσσαλονίκη! Αλλά δεν είναι μόνο ο Στιλ: Αναπληρωματικός τερματοφύλακας πάντα στον Παναθηναϊκό, είναι αυτός ο δημόσιος υπάλληλος, ο Κοτσόλης! Που τις προάλλες σκότωσε τον συμπαίκτη του με την έξοδό του, στα Γιάννενα.

Ο Ολυμπιακός έχει το ρεκόρ της παγκόσμιας πρωτοτυπίας, με 17 νίκες σε 16 παιχνίδια. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα να πετύχει κάτι παρόμοιο! Με τον τρόπο λειτουργίας της διοίκησης όμως, αδικεί τον εαυτό του! Με βάση το υλικό, που είναι το καλύτερο στην Ελλάδα, θα μπορούσε να πάρει το πρωτάθλημα με 5 - 10 βαθμούς διαφορά. Τώρα όμως δίνει το δικαίωμα έτσι όπως λειτουργεί, με τα σφυρίγματα που παίρνει, με τον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν άλλες ομάδες κ.λπ. Δίνει το δικαίωμα να τον σχολιάζουν. Για παράδειγμα στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, ήταν καλύτερο ο μπάρμπα Γιάννης ο Κομπότης να κρεμάσει μία κουβέρτα στο τέρμα, παρά αυτόν που έβαλε! Γιατί μία κουβέρτα, αν πάει πάνω της η μπάλα, μπορεί να βγάλει και τίποτα...

Κι ακούω διάφορα για σφαγή του Ολυμπιακού από τη διαιτησία κ.λπ. Αυτά που γίνονται είναι φιλικά παιχνίδια, με τον Λεβαδειακό, τους Πλατανιάδες κ.λπ. Αδικούν τον μεγάλο Ολυμπιακό τέτοιες καταστάσεις, που είναι η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα. Αλλά έτσι δημιουργούν αντιπάθειες. Τι ρεκόρ να κυνηγήσει ο Ολυμπιακός, που μπορεί να φτάσει και τις 70 νίκες αν θέλει, εκτός αν αλλάξουν τα κόζια που λέγαμε παλιά. Γιατί στην Ελλάδα όλα γίνονται φανέρα κι εμείς τα κρύβουμε! Στον Παναθηναϊκό, για παράδειγμα, οι Πατεράδες άλλαξαν και αρχιδιαιτητή και πρόεδρο στην ΕΠΟ για να πάρουν πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση