GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρίσι-επιθέσεις: Δακτυλικό αποτύπωμα του Αμπντεσλάμ σε διαμέρισμα στις Βρυξέλλες

Οι βελγικές αρχές πιστεύουν ότι τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις του Παρισιού τον Νοέμβριο, μπορεί να είχαν παρασκευα...


Οι βελγικές αρχές πιστεύουν ότι τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις του Παρισιού τον Νοέμβριο, μπορεί να είχαν παρασκευαστεί σε ένα διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, το οποίο είχε νοικιαστεί με τη χρήση ψεύτικου ονόματος και όπου βρέθηκε το δακτυλικό αποτύπωμα ενός βασικού υπόπτου, του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος διαφεύγει.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της βελγικής εισαγγελίας, στις 10 Δεκεμβρίου η αστυνομία βρήκε στο διαμέρισμα - που βρίσκεται στην περιοχή Σάερμπεκ - υλικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή εκρηκτικών, ίχνη της εκρηκτικής ουσίας υπεροξείδιο της ακετόνης και τρεις χειροποίητες ζώνες "που θα μπορούσαν να προορίζονται για την μεταφορά εκρηκτικών" σε επιδρομή που πραγματοποίησε  

Στο διαμέρισμα βρέθηκε επίσης ένα δακτυλικό αποτύπωμα του Αμπντεσλάμ, αδελφού του ενός από τους δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, ο οποίος επέστρεψε από τη γαλλική πρωτεύουσα το πρωί της επομένης των επιθέσεων, αλλά ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί τα ίχνη του. 

Το διαμέρισμα αυτό "είχε νοικιαστεί με πλαστή ταυτότητα, η οποία θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιηθεί από ένα άτομο" το οποίο βρίσκεται σήμερα υπό προσωρινή κράτηση, προσθέτει επίσης στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.

Τα ευρήματα αυτά από την επιδρομή της βελγικής αστυνομίας στο διαμέρισμα των Βρυξελλών στις 10 Δεκεμβρίου ενισχύουν τις ενδείξεις ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους, είχαν τουλάχιστον εν μέρει σχεδιαστεί στο Βέλγιο.

Η βελγική δικαιοσύνη έχει απαγγείλει κατηγορίες σε 10 άτομα για τρομοκρατία, τα 9 εκ των οποίων εξακολουθούν να βρίσκονται υπό προσωρινή κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται στο Βέλγιο σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Αυτά είναι ύποπτα ότι βοήθησαν τον Αμπντεσλάμ να δραπετεύσει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση