GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φράκτες στα σύνορα με τη Ρωσία στήνουν οι χώρες της Βαλτικής

Φράκτη στα σύνορα τους με τη Ρωσία στήνουν οι Βαλτικές χώρες (Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία) προκειμένου να ανακόψουν τις ροές προσφύγ...


Φράκτη στα σύνορα τους με τη Ρωσία στήνουν οι Βαλτικές χώρες (Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία) προκειμένου να ανακόψουν τις ροές προσφύγων προς το έδαφος τους. Οι χώρες της Βαλτικής ανησυχούν ιδιαιτέρως ότι μετά το σταδιακό κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου, θα γίνουν το νέο σημείο εισόδου για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη.
Οι τρεις χώρες φοβούνται ότι χιλιάδες πρόσφυγες θα περάσουν από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία στο έδαφος τους. Ταλίν, Ρίγα και Βίλνιους εκτιμούν ότι καθώς ενισχύονται οι έλεγχοι για τη μετάβαση των προσφύγων από την Ελλάδα στην Ευρώπη θα καταστεί πιο δημοφιλής ο διάδρομος που περνά από τη Μολδαβία, την Ουκρανία και τη Βαλτική.
Να σημειωθεί ότι και οι τρεις είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωζώνης και του ΝΑΤΟ.
Μέσα στο 2015, 6.000 πρόσφυγες που είχαν αιτηθεί ασύλου πέρασαν από τη Ρωσία σε Φινλανδία και Νορβηγία. Το κλίμα ανησυχίας έχει εντείνει και η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014 κθώς και οι πληροφορίες ότι ένας αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας της Εσθονίας απήχθη από τους Ρώσους στη μεθόριο, την ίδια χρονιά.
Ήδη Λετονία και Εσθονία άρχισαν να κατασκευάζουν φράχτες στα σύνορά τους με τη Ρωσία. Εκατοντάδες Λιθουανοί συνοριοφύλακες, αστυνομικοί και στρατιώτες συμμετέχουν αυτήν την εβδομάδα σε μια άσκηση για την αντιμετώπιση μιας μεταναστευτικής κρίσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση