GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ η προσωρινή συμφωνία των Βρυξελλών...

Yannis Koutsomitis Η προσωρινή συμφωνία με την Τουρκία είναι μεν στον αέρα αλλά μπορούμε να πούμε τι αποτελέσματα θα έχει αν ολοκληρωθε...

Yannis Koutsomitis

Η προσωρινή συμφωνία με την Τουρκία είναι μεν στον αέρα αλλά μπορούμε να πούμε τι αποτελέσματα θα έχει αν ολοκληρωθεί στις 18 Μαρτίου.

- Ανακουφίζεται η Ελλάδα
Η βαλκανική δίοδος δεν πρόκειται βέβαια να ξανανοίξει αλλά υπάρχει σαφής δέσμευση ότι όσοι έρχονται στα νησιά του Αιγαίου, είτε θα επιστρέφονται στην Τουρκία, είτε θα προωθούνται σε άλλες χώρες της ΕΕ.

- Βίζα στους Τούρκους

Ελεύθερη διακίνηση Τούρκων στην Ελλάδα από τον Ιούλιο.
Το θέλουμε; Τι επιπτώσεις θα έχει; Τι θα γίνει στη Θράκη; Καμία ολοκληρωμένη μελέτη δεν υπάρχει για να ξέρουμε τι επιπτώσεις θα έχει αυτό και πως πρέπει να προετοιμαστεί η χώρα. Πάλι πιανόμαστε απροετοίμαστοι με μια τεράστια αλλαγή στις σχέσεις μας με τη γειτονική χώρα.

- Ενταξιακά κεφάλαια
Υποτίθεται ότι όλα πρέπει να έχουν διευθετηθεί μέχρι τις 17 Μαρτίου για να δώσει και η Κύπρος τη συγκατάθεσή της. Υπάρχει ο χρόνος για να γίνει αυτό ή θα βρεθεί η Κύπρος και η Ελλάδα αντιμέτωπες με έναν εκβιασμό της τελευταίας στιγμής στις 18/3;

- "Μόνο" 3 δις παίρνει η Τουρκία μέχρι το 2018

Σε αντίθεση με τα 'τρελά' νούμερα που ακούστηκαν χθες και σήμερα, η Τουρκία θα πάρει 'μόνο' 3 δις μέχρι το 2018. Τότε θα γίνει νέα συζήτηση αν θα πρέπει να της δοθούν και άλλα χρήματα.

Συνολικά: πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο που αν λειτουργήσει μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα στο προσφυγικό/μεταναστευτικό αλλά υπάρχουν ακόμη πάρα πολλά ερωτηματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση