GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέος σεισμός 7.4 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Νέα, ισχυρότερη σεισμική δόνηση έπληξε την νοτιοδυτική Ιαπωνία, λίγες ώρες μετά από τους δύο σεισμός των 6, 4 Ρίχτερ, με νεκρούς, τρα...


Νέα, ισχυρότερη σεισμική δόνηση έπληξε την νοτιοδυτική Ιαπωνία, λίγες ώρες μετά από τους δύο σεισμός των 6, 4 Ρίχτερ, με νεκρούς, τραυματίες και κατεστραμμένα σπίτια. 

Διαβάστε σχετικά: Ισχυροί σεισμοί στην Ιαπωνία - Νεκροί, τραυματίες και συντρίμμια 

Σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS), ο νέος σεισμός είχε μέγεθος 7, 4 Ρίχτερ, εστιακό βάθος 40 χλμ και το επίκεντρό της εντοπίστηκε στην επαρχία Κουμαμότο του νησιού Κιούσου, όπως και οι δύο προηγούμενοι. 

Πρόκειται για μία περιοχή που φιλοξενεί πολλές μονάδες παραγωγής πυρηνικής ενέργειας και ο μεγάλος φόβος όλων είναι τώρα ένα τσουνάμι και μία δεύτερη Φουκουσίμα. 

Υπάρχουν πληροφορίες ότι άνθρωποι παγιδεύτηκαν σε κτίρια που κατέρρευσαν στην περιοχή κοντά στο Κουμαμότο, στο νότιο άκρο του νησιού Κούσου. 

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι για τις θάλασσες Αριάκε και Γιατσουσίρο, την οποία όμως ανακάλεσε λίγο αργότερα.

Επίσης, δεν αναφέρθηκαν προβλήματα στα εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας που λειτουργούν στην περιοχή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση