GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η καταγγελία της αλβανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας προς την ΕΠΟ και μια απάντηση από την ελληνική πλευρά...

Η αλβανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία προχώρησε σε καταγγελία στην FIFA εις βάρος της ΕΠΟ και ο λόγος είναι μια σημαία. Η αλβανική πλευρά ε...

Η αλβανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία προχώρησε σε καταγγελία στην FIFA εις βάρος της ΕΠΟ και ο λόγος είναι μια σημαία.
Η αλβανική πλευρά εγκαλεί την ελληνική για την εμφάνιση από τον Εθνικό Σύλλογο «Βόρειος Ήπειρος» μιας γιγαντιαίας σημαίας στο γήπεδο Καραϊσκάκη κατά τον αγώνα Ελλάδα-Μαυροβούνιο στις 24 Μαρτίου.
Καλεί την FIFA να πάρει θέση για αυτή την υπόθεση προώθησης εθνικισμού και πρόκλησης ανοιχτού μίσους που δεν έχει σχέση με το πνεύμα του Fair Play.
Αφορμή για την ενόχληση ήταν η ανάρτηση της μεγάλης σημαίας της Βορείου Ηπείρου από τον Σύλλογο κατά την διάρκεια της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου πριν την έναρξη της φιλικής αναμέτρησης παραμονή της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.
Ο Σύλλογος απαντά πως η σημαία που αναρτήθηκε είναι εκείνη της Αυτονόμου Πολιτείας της Βορείου Ηπείρου η οποία αναγνωρίστηκε στις 17 Μαΐου 1914 με το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας από τις Μεγάλες Δυνάμεις και την ίδια την Αλβανία, το οποίο δεν έχει καταργηθεί. Άρα πρόκειται για
ένα ιστορικό και τοπικό σύμβολο διεθνώς αναγνωρισμένο.
Επιπλέον, ο Σύλλογος υπενθυμίζει προκλητικά περιστατικά από την αλβανική πλευρά τα οποία δεν τράβηξαν την απαιτούμενη προσοχή.
Συγκεκριμένα, σημειώνει πως η αλβανική κοινωνία είχε πανηγυρίσει με την σημαία με τον χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας στο γήπεδο της Παρτιζάν Βελιγραδίου κατά την διάρκεια του αγώνα Σερβία-Αλβανία στις 14 Οκτωβρίου 2014. Ο χάρτης περιείχε εδάφη της Ελλάδας, των Σκοπίων, της Σερβίας και του Μαυροβουνίου.
Ο Σύλλογος προσθέτει πως σε έναν άλλο αγώνα, αυτόν μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας στα Τίρανα στις 4 Σεπτεμβρίου 2004, Αλβανοί οπαδοί ανέμιζαν στις κερκίδες πανό που αναφέρονταν στην «τσαμουριά» και στις «ηνωμένες πολιτείες Αλβανίας» αλλά και σημαίες του ψευδοκράτους στην βόρειο Κύπρο.
Τέλος, πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Σκεντερμπέου-ΑΠΟΕΛ  στις 13 Ιουλίου 2011 για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, από τα μεγάφωνα του γηπέδου ακούγονταν αλβανικά εθνικιστικά τραγούδια με αλυτρωτικές αναφορές εις βάρος της Ελλάδας και άλλων γειτονικών χωρών. Επίσης, οπαδοί των γηπεδούχων ύψωσαν πλακάτ που έγραφε «η Κύπρος είναι τουρκική»!
Στην ανακοίνωσή του ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914 σχολιάζει την καταγγελία της αλβανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας λέγοντας πως «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί».
Ακόμα, καλεί την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τις αρμόδιες ελληνικές αρχές να μην υποχωρήσουν στις ιταμές και αδικαιολόγητες αλβανικές προκλήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση