GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χάθηκε κάθε έννοια της ...Αριστεράς!‏

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ Προχθές στην βουλή παίχτηκε το θέατρο του...παραλόγου, η αριστερή κυβ...

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ

Προχθές στην βουλή παίχτηκε το θέατρο του...παραλόγου, η αριστερή κυβέρνηση του Σύριζα σε συνεργασία με τους Ανελ ψήφισε με.... 153 βουλευτές το νέο ασφαλιστικό και μέρος τον προ απαιτούμενων μέτρων αφήνοντας ....1.8 δις από μέτρα για αργότερα.

Σήμερα η αριστερή κυβέρνηση... "πανηγυρίζει" και προτείνει.... "κόφτη" με μέτρα (!) ο οποίος θα ενεργοποιείται αυτόματα (...για να γλυτώσουν από τα προληπτικά μέτρα του ΔΝΤ) με προεδρικό διάταγμα από την κυβέρνηση όταν δεν θα επιτυγχάνονται οι στόχοι και θα περικόπτονται αυτόματα από τον προϋπολογισμό χωρίς όμως να πηγαίνουν στην... Βουλή!

Το θέατρο του παραλόγου όμως συνεχίζεται όταν ο κ. Κατρούγκαλος επιμένει ότι στον "κόφτη" δεν.... θα περιλαμβάνονται μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις κάτι εντελώς αναληθές το οποίο διαψεύδει και η κομισιόν.

Είναι αληθές επίσης ότι χάθηκε πια κάθε έννοια της αριστεράς αφού τα μέτρα είναι αρκετά σκληρά και δεν θα αποδώσουν στην ανάπτυξη του τόπου όπως τονίζουν παραγωγικοί φορείς του τόπου.

Στην πράξη η έλλειψη ρευστότητας με πλαφόν στις τράπεζες και η υψηλή φορολογία παραμένει βασικό πρόβλημα στην χρηματοδότηση και την λειτουργία των επιχειρήσεων με τα νέα μέτρα να σπρώχνουν σε.... λουκέτο χιλιάδες από αυτές ή τις οδηγούν να αλλάζουν την έδρα τους στο εξωτερικό. Επίσης δεν γίνεται κουβέντα πως θα έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη στην χώρα και πια εργαλεία θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση με τις τράπεζες υπό capital control δηλαδή με χαμηλό πλαφόν.

Σίγουρα η... αριστερά το μόνο που την ενδιαφέρει πια είναι η... προσκόλληση στην εξουσία και τίποτα παραπάνω και σήμερα μιλάει για "κόφτες" και άλλα "εργαλεία συμβιβασμού" με κύριο στόχο την παραμονή της στην εξουσία.

Χιλιάδες τώρα επιχειρήσεις εξετάζουν πια μετά τα μέτρα την μετεγκατάστασή τους σε άλλες χώρες όπως προαναφέραμε όπως την Βουλγαρία όπου όπως μάθαμε η μικρότερη φορολόγηση κυριαρχεί...και η φορολογία φθάνει μόλις το 10%.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 3ο μνημόνιο και τα μέτρα όμως είναι προϊόν της κυβέρνησης Συριζα-Ανελ κάτι το οποίο θυμίζουμε αφού η κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά είχε κλείσει με τα μέτρα και εκκρεμούσε μόνο η συζήτηση για την προληπτική γραμμή στήριξης που ζητούσε το ΔΝΤ ύψους περίπου 1 δις ευρώ και σήμερα δεν θα περνούσαμε στον καιάδα των μέτρων...

Ή κυβέρνηση Συριζα-Ανελ τώρα προσπαθεί να εμφανίσει το... "ψάρι ως κρέας" με επικοινωνιακά τεχνάσματα ενώ έχει χαθεί πλήρως κάθε έννοια.... κυβέρνησης της Αριστεράς!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση