GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

EUROVISION: ΜΕ ΑΝΤΙΡΩΣΙΚΟ τραγούδι κέρδισε η Ουκρανία!

Φοβερή ανατροπή στον τελικό της Eurovision 2016.  Η Αυστραλία που προπορευόταν καθ'όλη τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων...

Φοβερή ανατροπή στον τελικό της Eurovision 2016.  Η Αυστραλία που προπορευόταν καθ'όλη τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, στην τελική ευθεία έμεινε δεύτερη, με το τηλεοπτικό κοινό να δίνει την πρωτιά στην Ουκρανία, με 534 βαθμούς.

Δεύτερη ήρθε η Αυστραλία με 511 βαθμούς, τρίτη η Ρωσία με 491 βαθμούς, τέταρτη η Βουλγαρία με 307 και πέμπτη η διοργανώτρια Σουηδία με 261 βαθμούς.

Το τραγούδι της Ουκρανίας, "1944", ερμήνευσε η Jamala και είναι εμπνευσμένο από την ιστορία της προ-γιαγιάς της και της οικογένειάς της που εκδιώχθηκαν από την Κριμαία, μαζί με εκατοντάδες χιλιάδων άλλων Τατάρων από τον Ιωσήφ Στάλιν. Αν και το τραγούδι δεν αναφέρεται ευθέως στα γεγονότα της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014 από τις ρωσικές δυνάμεις, τόσο η επιλογή, όσο και οι δηλώσεις των δημιουργών του, αλλά και πολιτικών της Ουκρανίας έδωσαν πολιτική χροιά στη συμμετοχή.

Ο επικεφαλής του ουκρανικού Ινστιτούτου Εθνικής Μνήμης, Βολόντιμιρ Βιάτροβιτς, ανέφερε πως σε περίπτωση νίκης της χώρας του στο διαγωνισμό, αυτός θα διεξαχθεί το 2017 στη Σεβαστούπολη, πόλη που έχει προσαρτηθεί από το 2014 στη ρωσική ομοσπονδία.
Η τελική κατάταξη

Δείτε το τραγούδι της νικήτριας Ουκρανίας:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση