GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Μοχάμεντ Άλι πέθανε από σηπτικό σοκ - Δημοσία δαπάνη η κηδεία του

O Μοχάμεντ Άλι, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας και μεγαλύτερος αθλητής του 20 αιώνα, πέθανε σε ηλικία 74 ετών από σηπτικό σ...


O Μοχάμεντ Άλι, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας και μεγαλύτερος αθλητής του 20 αιώνα, πέθανε σε ηλικία 74 ετών από σηπτικό σοκ, που οφείλεται σε αδιευκρίνιστα φυσικά αίτια, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος τύπου της οικογένειας.

Ο Άλι, που είχε διαγνωστεί εδώ και πολλά χρόνια με τη νόσο Πάρκινσον, πέθανε στις 21.10 τοπική ώρα την Παρασκευή (ξημερώματα Σαββάτου ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο Μπομπ Γκάνελ, ενώ τα προηγούμενα 24ωρα νοσηλευόταν με αναπνευστικά προβλήματα, σε κλινική στο Σκότσντεϊλ της Αριζόνας

Η δημόσια κηδεία του διάσημου πυγμάχου και ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα τελεστεί την Παρασκευή στη γενέτειρά του, το Λούισβιλ του Κεντάκι, στις κεντροδυτικές ΗΠΑ. 

Ανάμεσα σε αυτούς που θα εκφωνήσουν τον επικήδειο στη μνήμη του θρυλικού αθλητή θα είναι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον,  ο δημοσιογράφος Μπράιαν Γκάμπελ και ο ηθοποιός Μπίλι Κρίσταλ. 

Ο θάνατος του Άλι προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση και σε όλο τον πλανήτη έγιναν ολονυκτίες από τα εκατομμύρια των θαυμαστών του. Στα γήπεδα όλης της Αμερικής τηρήθηκε σε κάθε αγώνα ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ενώ ο χώρος έξω από το νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή, μετατράπηκε σε αυτοσχέδιο μνημείο. 

Ο Μπαράκ Ομπάμα απέτισε φόρο τιμής στον θρυλικό πυγμάχο, υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας του για φυλετική δικαιοσύνη και θρησκευτική ανεκτικότητα συγκλόνισε την υφήλιο και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς. "Ο αγώνας του Άλι τον έκανε να αποκτήσει εχθρούς από κάθε πλευρά, είχε ως αποτέλεσμα τον διασυρμό του και παραλίγο να τον στείλει στην φυλακή. Ωστόσο ο Άλι ύψωσε το ανάστημά του. Και η νίκη του μας βοήθησε να συνηθίσουμε την Αμερική που αναγνωρίζουμε σήμερα" είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. .

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση