GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι ισχυροί άνεμοι αναζωπυρώνουν τις εστίες στο Σελάκανο Ιεράπετρας

Συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στο Σελάκανο της Ιεράπετρας. Η βράδιά ήταν εφιαλτική, με τις...


Συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στο Σελάκανο της Ιεράπετρας. Η βράδιά ήταν εφιαλτική, με τις φλόγες να κάνουν στάχτη τα πάντα στο πέρασμά τους.

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, η κατάσταση φαινόταν καλύτερη, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή, προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις, γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα πυροσβέστες και κατοίκους.

Στο σημείο επιχειρούν 24 οχήματα με 60 πυροσβέστες και δύο πεζοπόρα τμήματα. Στη μάχη με τη φωτιά ρίχτηκαν και οι Ένοπλες Δυνάμεις με 30 στρατιώτες. Επίσης στην πυρόσβεση λαμβάνουν μέρος τέσσερα οχήματα των Δήμων, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία πυροσβεστικά  ελικόπτερα, τα δύο που σταθμεύουν στην Κρήτη και ένα τρίτο από την Ελευσίνα.

Ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας Αργύρης Πανταζής μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη είπε ότι υπάρχουν μαρτυρίες κατοίκων του χωριού Μάλες, ότι ύποπτα άτομα εθεάθησαν μέσα στο δάσος, λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά και έκανε έκκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε, να ενημερώσει τις αρχές. Υπενθυμίζουμε ότι η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά την ολοκλήρωση της νυχτερινής βάρδιας και της αποχώρησης του πυροσβεστικού οχήματος από το δάσος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση