GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συρία: Εκκενώνεται η πολιορκούμενη Νταράγια - Νίκη του Άσαντ

Αντάρτες και οι οικογένειές τους άρχισαν να εγκαταλείπουν σήμερα την πόλη Νταράγια στη Συρία, που βρίσκεται κοντά στην Δαμασκό και τη...


Αντάρτες και οι οικογένειές τους άρχισαν να εγκαταλείπουν σήμερα την πόλη Νταράγια στη Συρία, που βρίσκεται κοντά στην Δαμασκό και την οποία υπερασπίζονταν με σθένος τα τελευταία τέσσερα χρόνια από τις κυβερνητικές δυνάμεις προτού τελικά ηττηθούν.

Στα πρώτα λεωφορεία που αναχώρησαν από την πόλη, η δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, που βρίσκεται στην περιοχή, είδε να επιβαίνουν γυναίκες, ηλικιωμένοι και παιδιά. Το όχημα το ακολουθούσε ένα περιπολικό και ένα άλλο όχημα του Ερυθρού Σταυρού.

Στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 300 αντάρτες μαζί με τις οικογένειές τους αναμένεται να εγκαταλείψουν σήμερα την πόλη έπειτα από μια συμφωνία που ανακοινώθηκε χθες.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν την Πέμπτη για την εκκένωση από την πόλη τόσο των αμάχων όσο και των αντικαθεστωτικών, τελειώνοντας έτσι μια από τις πιο μακροχρόνιες αναμετρήσεις στα πέντε χρόνια του συριακού εμφυλίου.

Οι άμαχοι μεταφέρονται προς κέντρα φιλοξενίας ενώ οι αντάρτες αναμένεται να μεταβούν στην Ιντλίμπ (βορειοδυτικά), μια πόλη που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικές οργανώσεις.

Η εκκένωση ξεκίνησε σήμερα, Παρασκευή και θα διαρκέσει για δύο ή τρεις μέρες, δήλωσε ο Αμπού Τζαμάλ, ο αρχηγός της Λίουα Σούντα αλ Ισλάμ, της μεγαλύτερης από τις δύο κύριες αντάρτικες οργανώσεις που βρίσκονται μέσα στην Νταράγια.

Ο συριακός στρατός έχει περικυκλώσει τους αντάρτες σε αυτό το προάστιο της Δαμασκού από το 2012, με την περιοχή να έχει υποστεί τους πλέον σφοδρούς βομβαρδισμούς από όλες τις περιοχές που ελέγχουν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια του πολέμου που μαίνεται επί πέντε χρόνια στην χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση