GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: "Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Αννα (Διαμαντοπούλου)!.."

Γράφει ο Μαυρογιαλούρος. Άνω κάτω έχουν γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση από τη δήλωση της βουλευτή τους Χαράς Καφαντάρη ότι η εποχ...

Γράφει ο Μαυρογιαλούρος.

Άνω κάτω έχουν γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση από τη δήλωση της βουλευτή τους Χαράς Καφαντάρη ότι η εποχή που κάποιος είχε μαγαζί και ήταν αφεντικό του εαυτού του έχει τελειώσει!

Για το γεγονός ότι η κυρία αυτή, που πήρε σύνταξη στα 50 της ως τραπεζικός υπάλληλος, βόλεψε και τον άντρα της ως επικεφαλής σε νέα ΔΕΚΟ- φάντασμα μόλις έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και τώρα παραδίδει και μαθήματα οικονομικής πολιτικής, είναι λαγός για νέα εξοντωτικά μέτρα σε βάρος όσων μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν απομείνει στη χώρα μας, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.

Επειδή λοιπόν έχω καλή μνήμη, θα μου επιτρέψετε να σας αποκαλύψω μια άλλη πτυχή του θέματος.

Ας δούμε αρχικά τι είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:

«Τολμώ να πω «η εποχή του ''εγώ είμαι το αφεντικό του εαυτού μου, το μαγαζι μου '' έχει τελειώσει και τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Πρέπει να πάμε σε καινούργιες μορφές, όπως οι συνεταιριστικές μορφές, σε μια κοινωνική οικονομία με καινούργια υγιή βάση. Οι μικρομεσαίοι πρέπει να συνεταιρισθούν, να κάνουν μια επιχείρηση από κοινού. Είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αρχίσει να καλλιεργείται».

Ας πάμε τώρα λίγα χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στο 2012. Και σας μεταφέρω επι λέξει μια άλλη δήλωση σχετικά με το ίδιο θέμα:

«Υπάρχει κατακερματισμός με ακραίο τρόπο. Έχουμε παρά πολλές επιχειρήσεις με ένα ή δύο άτομα. Αυτό έχει γίνει κυρίως στο εμπόριο και πολύ λιγότερο στην παραγωγή και έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο και την αγορά δημιουργώντας προβλήματα ακόμη και στον ανταγωνισμό αλλά και στις ίδιες τις επιχειρήσεις που δεν μπορούν να αντέξουν και στις απαιτήσεις για ποικιλία, τιμή, ποιότητα, πολλά... Θεωρώ λοιπόν ότι τα κίνητρα για «κλάστερ» των επιχειρήσεων, συνεργατικά σχήματα, είναι σημαντικά. Δεν είναι η πρώτη φορά. Και τη δεκαετία του 1990 είχε γίνει μια μεγάλη προσπάθεια αλλά δεν υπήρξε αυτή η διάθεση από τους Έλληνες αυτοαπασχολούμενους. Για το πω με μια λέξη, η λογική του «αφεντικό στο περίπτερο» τελείωσε. Δεν μπορεί να λειτουργήσει. Θα πρέπει να λειτουργήσουν με κλάστερς, συγχωνεύσεις, για να μεγαλώσει το μέσο μέγεθος της επιχείρησης. Η κρίση με άμεσο και βίαιο τρόπο οδηγεί προς τα εκεί…».

Σε ποιον ανήκει αυτή η δήλωση; Κρατηθείτε! Στην Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία έχει χρησιμοποιήσει ακριβώς και την ίδια φράση, λες και τα διαβάζουν από το ίδιο σκονάκι: «Η λογική του «αφεντικό στο περίπτερο» τελείωσε…».

Η Αννούλα ήταν τότε ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τη ΝΔ του Σαμαρά, υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην κυβέρνηση Παπαδήμου και ετοιμαζόταν για τις εκλογές του Μαΐου του κάνοντας δηλώσεις και ξεδιπλώνοντας τα δικά της νεοφιλελεύθερα μανιφέστα με βασικό άξονα ότι «το μοντέλο της μικροεπιχειρηματικότητας δεν λειτουργεί πλέον». Δεν είναι μάλιστα τυχαίο ότι η κ. Διαμαντοπούλου σήμερα φλερτάρει με τον άλλο νεοφιλελεύθερο Κυριάκο Μητσοτάκη για να στεγαστεί στη ΝΔ στις επόμενες εκλογές.

Διαβάστε και συγκρίνετε τις δηλώσεις των δύο κυριών: Της Αννούλας του 2012 και της Χαρούλας του 2016. Λένε το ίδιο και το αυτό πράγμα: Ο Έλληνας μικρομεσαίος πρέπει να πεθάνει και να γίνει υπάλληλος, είτε κρατικών είτε μονοπωλιακών αφεντικών...

Δεν μένει τώρα η Καφαντάρη και ο ΣΥΡΙΖΑ ολόκληρος να αρχίζουν να φωνάζουν και το σύνθημα: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Διαμαντοπούλου!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση