GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην Ιταλία οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί ακόλουθοι που διέφυγαν από την Ελλάδα

Δύο τούρκοι στρατιωτικοί ακόλουθοι της τουρκικής πρεσβείας στην Ελλάδα αγνοούνται μετά την ανάκλησή τους από την Αγκυρα στο πλαίσιο τ...


Δύο τούρκοι στρατιωτικοί ακόλουθοι της τουρκικής πρεσβείας στην Ελλάδα αγνοούνται μετά την ανάκλησή τους από την Αγκυρα στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. 

"Δύο τούρκοι στρατιωτικοί ακόλουθοι αποσπασμένοι στην Ελλάδα διέφυγαν στην Ιταλία και οι τουρκικές αρχές θα έρθουν σε επαφή με ιταλούς αξιωματούχους για την επιστροφή τους" δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της τουρκικής στρατιωτικής αποστολής στην Ελλάδα και ο ναυτικός ακόλουθος της Τουρκικής πρεσβείας εγκατέλειψαν την Ελλάδα μαζί τις οικογένειές τους, λίγες ημέρες μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στη χώρα τους. 

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ακόμη στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV πως δύο τούρκοι δημόσιοι λειτουργοί στο Μπανγκλαντές διέφυγαν στη Νέα Υόρκη.

Ο τούρκος ΥΠΕΞ διευκρίνισε πως η προθεσμία που είχε δοθεί στους τούρκους διπλωμάτες για να επιστρέψουν στην Άγκυρα στο πλαίσιο των ερευνών για το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα εξέπνευσε σήμερα και πως νομικές ενέργειες θα αναληφθουν εναντίον εκείνων που δεν επέστρεψαν.

Ο ίδιος δήλωσε πως η Άγκυρα εξακολουθεί να περιμένει μια απάντηση από τους αμερικανούς αξιωματούχους σχετικά μ' έναν τούρκο αξιωματικό αποσπασμένο στο ΝΑΤΟ ο οποίος ζήτησε άσυλο στις ΗΠΑ αφού ανακλήθηκε από την κυβέρνηση.

Συνολικά, 160 τούρκοι στρατιωτικοί που καταζητούνται στο πλαίσιο της έρευνας για την απόπειρα πραξικοπήματος δεν έχουν εντοπισθεί, συμπεριλαμβανομένων εννέα στρατηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση