GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Σύνοδος των Χωρών του Νότου

Συντονισμός και συνεργασία για την ένταξη της μεσογειακής οπτικής στην ευρωπαϊκή ατζέντα και την ανάπτυξη ενός νέου ευρωπαϊκού οράματος...


Συντονισμός και συνεργασία για την ένταξη της μεσογειακής οπτικής στην ευρωπαϊκή ατζέντα και την ανάπτυξη ενός νέου ευρωπαϊκού οράματος για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα κράτη-μέλη της ΕΕ, είναι οι στόχοι της Συνόδου των Μεσογειακών Κρατών της ΕΕ, η οποία έγινε στο Ζάππειο.
Στη Σύνοδο συμμετείχαν  ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας και ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ισπανίας, Φερνάντο Εγκιδάθου, εκπροσωπώντας τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι.
«Η πρόθεσή μας είναι να συνεργαστούμε και να συντονιστούμε καλύτερα, ώστε να γίνει η ατζέντα της Μεσογείου συστατικό κομμάτι της ευρωπαϊκής ατζέντας. Και αυτό είναι μια καθαρά φιλοευρωπαϊκή κίνηση» αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο euractiv.com, για την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο.
Η πρωτοβουλία αυτή, όπως εξηγεί, «δεν αποβλέπει στην αναδιανομή πολιτικής ισχύος. Αποβλέπει σε ένα καλύτερο, πιο παραγωγικό, πιο ειρηνικό και πιο ανθρώπινο μέλλον. Και αυτό ενδιαφέρει την Ευρώπη στο σύνολό της».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση