GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισπανία: Παραιτήθηκε ο ηγέτης των Σοσιαλιστών - Αίρεται το πολιτικό αδιέξοδο

Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος της Ισπανίας (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ υπέβαλε την παραίτησή του, σύμφωνα με στενό του σύμβουλ...


Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος της Ισπανίας (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ υπέβαλε την παραίτησή του, σύμφωνα με στενό του σύμβουλο, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Τα στελέχη του κόμματος συνεδρίασαν το Σάββατο για να αποφασίσουν εάν θα αποπέμψουν τον Σάντσεθ, και ο 44χρονος πολιτικός ανακοίνωσε την παραίτησή του αφού καταψηφίστηκε, καθώς οι αντίπαλοί του τάχθηκαν υπέρ της άρσης του βέτο εκ μέρους των Σοσιαλιστών με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον συντηρητικό Μαριάνο Ραχόι.
«Πίστευα πάντα ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα έπρεπε να προσφέρει μια εναλλακτική, δυστυχώς αυτό δεν ήταν δυνατόν… Υποβάλλω την παραίτησή μου. Ήταν τιμή μου», δήλωσε ο Σάντσεθ σε στελέχη του κόμματός του αφού έχασε στην ψηφοφορία, σύμφωνα με μια πηγή από το περιβάλλον του.
Oι εσωκομματικοί του αντίπαλοι πίεζαν τον ηγέτη των Σοσιαλιστών να άρει το βέτο του σε μια νέα κυβέρνηση των Συντηρητικών. Του καταλόγιζαν επίσης τις κακές επιδόσεις του κόμματος στις εκλογικές αναμετρήσεις.
Εξάλλου, την περασμένη Πέμπτη μία ομάδα ανώτερων στελεχών του PSOE υπέβαλαν μαζικά την παραίτησή τους, σε μια προσπάθεια να αναγκάσουν τον ηγέτη του κόμματος να αποχωρήσει από την ηγεσία του.
Η εξέλιξη αυτή θεωρείται πως μπορεί να αποτελέσει ένα κρίσιμο βήμα για τον σχηματισμό μίας νέας κυβέρνησης στην Ισπανία, μετά από ένα πολιτικό αδιέξοδο εννέα μηνών. Πλέον, οι περισσότεροι αναλυτές πιστεύουν πως ανοίγει ο δρόμος προκειμένου το Σοσιαλιστικό Κόμμα να επιτρέψει το σχηματισμό μιας κυβέρνησης μειοψηφίας από τους συντηρητικούς του Ραχόι.
«Οι υποστηρικτές της ανάθεσης σχηματισμού κυβέρνησης στο Λαϊκό Κόμμα επιβλήθηκαν στους κόλπους του PSOE», σχολίασε από την πλευρά του μέσω Twitter ο ηγέτης των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση